Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Präst Skogshöjdens kyrka och sjukhuskyrkan

Komminister 100 %, tillsvidare. Prästtjänst i Trollhättan församling med ca 60-70% tjänstgöring i sjukhuskyrkan och resterande tid i Trollhättans församling Västra.

 

Nu har du chansen att arbeta på en spännande tjänst med arbetsuppgifter i både församling och sjukhuskyrka. Trollhättans församling Västra finns i en del av staden som växer och här bor många barn och unga som vi vill ska hitta till Skogshöjdens kyrka och kyrkans gård Strömslund. I denna tjänst har du som präst en viktig roll i arbetet med barn och konfirmander. Du kommer alltså att finnas med i vardagsverksamheter men naturligtvis också i gudstjänster och förrättningar.

I Trollhättan Västra finns också akutsjukhuset NÄL, Norra Älvsborgs Länssjukhus. Här ingår du i ett arbetslag som består av sjukhuspräst, sjukhusdiakoner och sjukhuspastor. Detta arbetslag är i sin tur en del av arbetslaget i Trollhättan Västra där pedagoger, musiker, präster och diakon blir dina kollegor. Arbetslaget leds på kyrkoherdens delegation av diakonen. I tjänsten ingår beredskap och du ska inneha körkort.

Vi söker dig som trivs och utmanas av att arbeta på två arenor som är olika varandra men vars gemensamma nämnare är att i ord och handling tala tydligt om Jesus, Skara stifts och vår vision. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid att du är rätt person för tjänsten och uppgiften. Du vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivs med det.

Kvalifikationskrav

Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning
Körkort

Upplysningar angående tjänsten:

Diakon/Arbetslagschef Birgitta Simson, 0520-47 29 33
Kyrkoherde Maria Classon, 0520-47 29 20

Ansökan med personligt brev och cv skickas till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den, märk ansökan med ”Skogshöjden” senast 30 augusti

Fackliga företrädare:
KyrkA Maria Fridh, 0705-78 06 00
Vision Håkan Gerenmark, 070-650 46 24