Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Präst och arbetslagschef, Götalundens församling

Vill du följa människor från livets början till dess slut? Vill du ha mötet och samtalet i fokus, ge vidare tron på Gud i en strategisk och omväxlande, engagerande roll? Sök senast 4 april.

Präst och arbetslagschef, Götalundens församling

Götalundens församling ingår i Trollhättans pastorat, i Skara stift och ligger i Trollhättans stad, ca 40 min med tåg från Göteborg och fem minuter från Trollhättans tågstation. Församlingen har en vacker kyrka som 2016 vann Trollhättans Arkitekturpris.

Som komminister/arbetslagschef i Trollhättans pastorat arbetar du på kyrkoherdens delegation och leder ett arbetslag om ca 10 personer som är präster, diakoner, kyrkomusiker och pedagoger/fritidsledare. Arbetslaget arbetar med utgångspunkt från Götalundens kyrka, men samverkar också med de tre övriga församlingsarbetslagen i pastoratet.

Som arbetslagschef deltar du aktivt i kyrkoherdens ledningsarbete och möts tillsammans med övriga delegerade chefer varje vecka. Du jobbar mycket med verksamhetsplanering för ditt område och samråder med övriga arbetslagschefer och kyrkoherde.

Du har personalansvar och leder personalsamling/APT varje vecka och möter varje medarbetare i PU‑samtal och liknande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

En komminister/arbetslagschef arbetar också delvis direkt i församlingsverksamheten med gudstjänster, undervisning – till exempel med konfirmandgrupp eller någon studiecirkel eller leva vidare-grupp och med utåtriktat arbete i samband med kampanjer och event i Trollhättans stad.

Tillsammans med övriga arbetslagschefer (en präst och två diakoner) är man också delaktig i spännande utvecklingsarbete inom områden som barn- och ungdomsarbete, idealitet med mera. Pastoratet arbetar aktivt med handlingsplaner för att komma vidare med sina utvecklingsområden: Öppenhet och tillgänglighet, Idealitetsarbete, Att se på alla åldrar med ett barnperspektiv, samt Rekryterande miljö.

Kvalifikationskrav

Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning och gärna dokumenterad ledarskapsutbildning.

Vem är du?

Du har tidigare arbetat med liknande uppgifter, till exempel inom boknings- och serviceverksamhet. Du måste gilla att hålla många bollar i luften samtidigt.  Du kommer att ha många kontaktytor externt och internt inom arbetsplatsen därför sätter vi stor vikt vid din personlighet.

Övrigt

Tjänsten är 100 %. Individuell lönesättning tillämpas. Urval och intervjuer kommer att äga rum löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varaktighet/Arbetstid
Heltid, Tillsvidare

Arbetsgivare
Trollhättans pastorat

Lön
Månadslön

Box 161, 461 24 Trollhättan

Ansökan
Skicka cv och personligt brev via e-post till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 4 april 2019. Ange referens: Präst/arbetslagschef Götalunden

Kontaktpersoner: Kyrkoherde Maria Classon 0520 – 47 29 20,  Maria.classon@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner
Vision Håkan Gerenmark 070-650 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se
KyrkA Maria Fridh 033-17 94 56,  maria.fridh@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen med din ansökan!