Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Präst Götalundens församling

Vill du följa människor från livets början till dess slut? Vill du ha mötet och samtalet i fokus, ge vidare tron på Gud i en omväxlande och engagerande roll? Götalundens församlingen ingår i Trollhättans pastorat och tjänsten är 100% tillsvidare. Ansökan senast den 4 april 2019.

Götalundens församling ingår i Trollhättans pastorat, i Skara stift och ligger i Trollhättans stad, ca 40 min med tåg från Göteborg och fem minuter från Trollhättans tågstation. Församlingen har en vacker kyrka som 2016 vann Trollhättans Arkitekturpris.

Du arbetar med prästens alla förekommande uppgifter. I huvudsak innebär det gudstjänster i Götalundens kyrka, men tjänstgöring i övriga kyrkor förekommer också. I Götalundens kyrka firas gudstjänster varje söndag (oftast på förmiddagarna men ibland också kvällstid), ofta högmässa men också andra gudstjänstformer förekommer. I Götalundens kyrka finns en aktiv församling som troget kommer till de olika gudstjänsterna.

Prästerna inom pastoratet fördelar alla begravningstider mellan sig och som regel har man ansvar för en begravningsgudstjänst i veckan (under sommaren ytterligare någon). Dop- och vigselgudstjänster fördelas också mellan prästerna efter schema.

Ett uppdrag för prästerna i pastoratet är att arbeta med olika typer av studiegrupper till exempel samtalsgrupper och bibelstudiegrupper för vuxna. Pastoratet brukar också varje år ha ett 10-tal olika konfirmandgrupper.

De flesta prästtjänster inom pastoratet har också någon form av inriktning. Inriktningen beror både på eget intresse och behov. Sådan inriktning kan vara till exempel pilgrimsvandringar, internationellt arbete, hos polisen eller på högskolan.

Pastoratet har många ideella medarbetare och att arbeta med idealitetsperspektiv är något som alla medarbetar arbetar med.

Ett av pastoratets utvecklingsområden beskrivs med ordet ”Öppenhet och tillgänglighet” och därför förutsätts du kunna vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivas med det. Naturligtvis har du gudstjänsten som samling och sändning.

Kvalifikationskrav
Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning.

Vem är du?
Du måste gilla att hålla många bollar i luften samtidigt.  Du kommer att ha många kontaktytor externt och internt inom arbetsplatsen därför sätter vi stor vikt vid din personlighet.

Övrigt
Tjänsten är 100 %. Individuell lönesättning tillämpas. Urval och intervjuer kommer att äga rum löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varaktighet/Arbetstid
Heltid, Tillsvidare

Arbetsgivare
Trollhättans pastorat

Lön
Månadslön

Box 161, 461 24 Trollhättan

Ansökan
Skicka cv och personligt brev via e-post till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 4 april 2019. Ange referens: ”Komminister Götalunden”

Kontaktpersoner:
Vik. arbetslagschef Lars Nordh 0520-47 29 32                             lars.nordh@svenskakyrkan.se
Kyrkoherde Maria Classon 0520 – 47 29 20,  maria.classon@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner
Vision Håkan Gerenmark 070-650 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se
KyrkA Maria Fridh 033-17 94 56,  maria.fridh@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen med din ansökan!