Välkommen till Brittas Salong, med livet i fokus

Nyhet Publicerad Ändrad

Inspirerande föreläsningar och mänskliga möten under hösten 2023.

Efter den framgångsrika våren av Brittas salong är det äntligen dags för höstens program att presenteras! Under hösten kommer fyra spännande salonger att äga rum, fyllda med inspirerande och lärorika föreläsningar. Som vanligt kommer salongerna att inledas med en härlig Afternoon Tea, där gästerna får avnjuta en mängd olika godsaker, innan våra namnkunniga föreläsare intar scenen.

Missa inte chansen att säkra din plats! Här nedan kan du läsa mer om höstens program, föreläsare och annan information om salongerna.

Innehåll:

Höstens program
Tidigare föreläsare
Biljettinformation
Kontakt
Vem var Britta?

Biljetter till Brittas Salong med Tobias Ahlin Bjerrome

Klicka här för att köpa dina biljetter till Brittas Salong den 19 oktober med Tobias Ahlin Bjerrome

Bra att veta innan du köper dina biljetter:
  • Svara nej på tilläggstjänsterna i biljettsystemet som sms kvitto, avbeställningsförsäkring (alltså de tillval som man kan göra men som inte behövs till detta).
  • Avbokning med återbetalning kan ske senast 17 oktober kl 12, 
    kontakta församlingsexpeditionen på tel 0520-47 29 00.
  • Anmäl eventuell specialkost senast 17 oktober kl 12 till församlingsexpeditionen på tel 0520-47 29 00. 
  • När biljetterna är slut kan du ställa dig på väntelista i biljettsystemet. Om biljetter blir tillgängliga så får man ett sms om att gå in och boka igen.

Program hösten 2023

Brittas Salong med Louise Hoffsten - SLUTSÅLD
Torsdag 14 september, kl 15.00-17.00

Lilla NOVA arena
Nohabgatan 21, Trollhättan
Föreläsare: Louise Hoffsten, Artist
Biljettpris: 110 kr inkl Afternoon Tea
Biljettsläpp: 21 augusti


Först ut torsdagen den 14 september är den fantastiska artisten Louise Hoffsten. Hon berättar om sin karriär, delar med sig av sin livslust och sina tankar kring hur hon hanterat vardagen och livet som en av Sveriges främsta bluessångerskor efter att ha drabbats av MS för 27 år sedan. Hon har blivit en mästare i att ta vara på vardagens ögonblick av lycka. Louise har genom åren bland annat hyllats med Karamelodikt-stipendiet, Grammis och Rockbjörnen. Hon har även utnämnts till hedersdoktor vid Linköpings Universitet. I boken “En näve grus” berättar hon om vad det innebär att leva med en kronisk sjukdom.

Brittas Salong med Tobias Ahlin Bjerrome (OBS! Ny föreläsare)
Torsdag 19 oktober, kl 15.00-17.00 

Lilla NOVA arena
Nohabgatan 21, Trollhättan
Föreläsare: Tobias Ahlin Bjerrome, AI-Expert
Biljettpris: 110 kr inkl Afternoon Tea
Biljettsläpp: 15 september

Torsdagen den 19 oktober tar Tobias Ahlin Bjerrome plats på scenen och kommer ge oss kunskap om AI - Artificiell Intelligens och hur det påverkar oss.

Brittas Salong med Nils van der Poel
Torsdag 23 november, kl 15.00-17.00, OBS! Nytt datum

Lilla NOVA arena
Nohabgatan 21, Trollhättan
Föreläsare: Nils van der Poel, Tvåfaldig världsmästare inom hastighetsåkning på skridskor
Biljettpris: 110 kr inkl Afternoon Tea
Biljettsläpp: 20 oktober

Nils van der Poel

Höstens tredje föreläsare på Brittas Salong behöver kanske ingen närmare presentation? Nils van der Poel, Trollhättesonen som tagit världen med storm och fått alla att häpna, gästar oss torsdagen den 23 november. Hur bar han sig egentligen åt för att bärga 3 VM-guld, 2 OS-guld och sätta flera världsrekord och olympiskt rekord inom loppet av drygt ett år? Vi får höra hur Nils lärde känna sig själv och hur han hittade sin egen väg till framgång. Det är en personlig berättelse av en grabb från Trollhättan, som blev bäst i världen på att åka skridskor i cirklar.

Brittas Salong med Micael Dahlen
Torsdag 14 december, kl 15.00-17.00

Lilla NOVA arena
Nohabgatan 21, Trollhättan
Föreläsare: Micael Dahlen, Ekonomiprofessor
Biljettpris: 110 kr inkl Afternoon Tea
Biljettsläpp: 24 november

Den 14 december avrundar vi vår andra säsong av Brittas salong med ingen mindre än Micael Dahlen, den uppmärksammade ekonomiprofessorn och författaren som ger oss perspektiv på samhället, framtiden och människans ständiga jakt på lycka. Som 34-åring blev Micael Dahlen Sveriges yngste professor och idag räknas han som en av världens främsta inom sitt forskningsfält. Ja, ni förstår alla att det kommer att bli en minst sagt intressant avslutning på den andra säsongen av Brittas Salong veckorna före jul.

Biljettinformation

Köpa biljetter

Alla biljetter säljs genom det externa bokningssystemet Billetto. Länken till biljettförsäljningen kommer att publiceras i nyheten om Brittas Salong på vår hemsida när det är dags för biljettsläpp.

Kan jag reservera biljetter per telefon eller e-post?

Det inte är möjligt att reservera biljetter per telefon eller e-post. All biljettförsäljning sker genom bokningssystemet Billetto. Om det skulle uppstå övriga frågor, kontakta församlingsexpeditionen.

Behöver jag ha med mig min biljett till salongen?

För att underlätta vid insläppet av salongen är det viktigt att du har din biljett redo vid ingången. Varje biljett har en unik QR-kod som skannas innan du går in i salongen. En orderbekräftelse skickas till din angivna e-postadress efter ditt biljettköp där din eller dina biljetter kommer vara bifogade som en PDF. Antingen skriver du ut dina biljetter eller så visar du upp biljetterna i din mobil på plats. Kom ihåg att om du har beställt biljetter för fler än en person att du visar upp alla biljetter.

Jag har köpt biljetter men fick ingen bekräftelse?

Om du inte har fått någon bekräftelse på din biljett kan det bero på att du har angett fel e-postadress eller att bekräftelsen har hamnat i din skräppost. I sådana fall rekommenderar vi att du kontaktar församlingsexpeditionen så att vi kan skicka en bekräftelsen via e-post.

Ångerrätt

Vi gör återbetalning på alla återbud som kommer till församlingsexpeditionen senast två dagar innan eventet. Vid ditt biljettköp behöver du därför inte välja återbetalningsgarantin för att ha rätt till återbetalning.

Nedan kan du läsa om de föreläsare som medverkat under premiärvåren av Brittas Salong 2023.

Mattias Klum

Mattias Klum är en internationellt erkänd fotograf, filmare och föreläsare som efter att ha tillbringat 30 år i unika miljöer och ekosystem runt om i världen beskriver kopplingen mellan människa och natur på ett sätt som få kan. Genombrottet som fotograf kom 1997 då hans naturbilder publicerades i National Geographic Magazine för första gången. Som 23-åring var han då en av de yngsta fotografer som publicerats där. Utöver fotograferingen har han både filmat och regisserat. Mattias bilder talar för sig själva, men tillsammans med hans unika berättarteknik når bilderna en helt ny nivå som bara kan upplevas på plats under hans föreläsningar. 

Pär Johansson

Trots ett massivt motstånd startade Pär Johansson Glada Hudik-teatern, där utvecklingsstörda och normalstörda agerar sida vid sida. Teatergruppen har gjort stor succé med utsålda turnéer i Sverige, långfilmer och framträdanden i New York. Fast det kanske viktigaste av allt är att Pär och hans teatergäng fått oss att tänka på fördomar, vilka mänskliga egenskaper vi lägger vikt på och vad det egentligen betyder att vara en fungerande individ och medmänniska. Vi vågar utlova en föreläsning som verkligen berör på djupet. Pär har hyllats för sitt arbete med att skapa ett öppnare samhälle och bland annat fått ta emot Kungens medalj, Astrid Lindgrens Världs Pris och utsetts till Årets Eldsjäl vid Svenska hjältar-galan. Han har sommarpratat i P1 och gästat såväl Skavlan som Allsång på skansen. 

Anna Bennich

Anna Bennich har lång erfarenhet av att möta människor som drabbats av stress, ångest och ensamhet, men hon jobbar också med relationer, ledarskap och livsstilsfrågor. Hon har bland annat skrivit de uppmärksammade böckerna ”Sjukt stressad – en liten handbok i att hantera stress i vardagen” och ”Att vinna över ensamheten”. Utöver att hon är återkommande expert i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon och P1:s Kropp & Själ är hon också skribent i Dagens Nyheters Insidan, tidskriften MåBra och flera andra sammanhang. På ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver Anna psykologisk kunskap så att alla förstår. Hon hamnade också på magasinet Resumés lista över Årets Superkommunikatörer i Sverige 2019.

Kontakta oss gärna:

E-post: trollhattan.brittassalong@svenskakyrkan.se
Tel: 0520-47 29 00