Foto: Lina Beutler/IKON

Hjälp med matinköp eller liknande?

I Coronavirus-tider behöver vi hjälpas åt. Vill du ha hjälp med att handla t.ex mat eller apoteksvaror så hör av dig!

Förfrågan om hjälp förmedlas till diakoner i den församling man bor i, som ringer upp för att prata igenom vilken hjälp som efterfrågas.
-Medmänskligheten från kyrkan gäller alla som vill få del av den oavsett om man är medlem i Svenska kyrkan eller inte säger Katharina Klingborg, diakon i Trollhättans församling och en av de som nu samordnar hjälpen.

Tyvärr är det många bedragare som tar tillfället i akt under den här krisen och försöker lura till sig pengar av en redan utsatta grupper människor. Därför har Svenska kyrkan Trollhättan arbetat fram en rutin för att säkerställa hanteringen så att det ska kännas tryggt för den som får denna hjälp. När man ringer Följeslagartelefonen så kommer rutinen gås igenom så att den är bekant när det är dags för inköp.

Ring 0520 – 47 29 45,  måndag –fredag kl 9-12 (övrig tid telefonsvarare)

Följeslagarverksamheten är ett samarbete mellan Svenska kyrkan Trollhättan och Britta Lundqvist Stiftelse.