Foto: Joachim Nywall

Musik i Trollhättans församling

Trollhättans församling har ett rikt musikliv med flera körer, olika utbud av konserter och musikgudstjänster både i Trollhättans kyrka och Skogshöjdens kyrka.

Pga av coronapandemin är tyvärr nedanstående satt på paus tillsvidare

Våra körer är: Kyrkokören, Motettkören, Seniorkören, Skogshöjdskören, kören "Höjdarna”, Ungdomskören och Familjekören - alla medverkar regelbundet med sång i gudstjänsterna. Nedan hittar du körerna och deras övningstider.

Familjekören

Familjekören vänder sig till barn 3-7 år tillsammans med förälder (eller annan vuxen). När vi ses sjunger vi sånger, har musiklekar, spelar på rytminstrument och närmar oss musiken på andra sätt. Tanken är också att barn och vuxen får en musikstund tillsammans där man lär sig sånger som man kan fortsätta sjunga hemma om man vill. Det blir även andakt och frukt varje gång. Ibland medverkar vi på små- och storagudstjänster i Skogshöjdens kyrka. Då sjunger vi sånger vi lärt oss under måndagarna. Ingen kostnad. Välkommen att vara med!

Måndagar kl 17.00-17.45, Skogshöjdens kyrka. Start 31 augusti.
Anmälan och funderingar: roos-marie.oskarsson@svenskakyrkan.se , 0520 472961

Höjdarna För årskurs 2-6. Start 5 /9. Skogshöjdens kyrka, onsdagar 16-17

Ungdomskör Från årskurs 7 och uppåt. Start 4/9. Skogshöjdens kyrka, tisdagar kl 17.00-18.00

Skogshöjdskören, vuxenkör, onsdagar 18.30-20.30 start 7 september

Kyrkokören, torsdagar 19.00

Motettkören, onsdagar 18:30. Läs mer på Motettkörens egen hemsida

Seniorkören, torsdagar 10.30-11.45

Syskonringen
 Ett samarbete mellan Svenska kyrkan, SENSUS och Mellansels Folkhögskola . De syns på bilden ovan. Klicka här för att läsa mer om Syskonringen.

Våra kyrkomusiker:
Mattias Eklund, ansvarig Kyrkokören, Motettkören och Seniorkören, mattias.eklund@svenskakyrkan.se

Hans-Olof "Tjolle"Svensson, ansvarigför Våga sjunga kören och Syskonringen, hans-olof.svensson@svenskakyrkan.se

Helena Cervin ansvarig för Höjdarna, Ungdomskören och Skogshöjdskören
helena.cervin@svenskakyrkan.se