Musik i Trollhättans församling

Trollhättans församling har ett rikt musikliv med flera körer, olika utbud av konserter och musikgudstjänster både i Trollhättans kyrka och Skogshöjdens kyrka.

Våra körer är: Kyrkokören. Motettkören, Seniorkören, Skogshöjdskören, kören "Höjdarna" och ungdomskören - alla medverkar regelbundet med sång i gudstjänsterna. Nedan hittar du körerna och deras övningstider.

Familjekören i Skogshöjdens kyrka, måndagar 17.15-18.00
Detta är en kör för barn på 3-7 år och deras föräldrar (eller annan vuxen). Det blir sånger, musiklekar, rytminstrument och andra sätt att närma sig och upptäcka musiken. Tanken är också att barn och vuxen får en musikstund tillsammans där man lär sig sånger som man kan fortsätta sjunga hemma om man vill. Det blir även andakt och frukt varje gång. Ibland medverkar vi på gudstjänster i Skogshöjdens kyrka. Anmälan och funderingar: Emma Bengtsson  0520-47 29 63 Välkomna!

Höjdarna 8-12 år i Skogshöjdens kyrka, onsdagar 16-17

Ungdomskör 13 år och uppåt Skogshöjdens kyrka, tisdagar kl 17.00-18.00

Skogshöjdskören, vuxenkör, onsdagar 18.30-20.30 start 7 september

Kyrkokören, torsdagar 19.00

Motettkören, onsdagar 18:30. Läs mer på Motettkörens egen hemsida

Seniorkören, torsdagar 10.30-11.45

Syskonringen
 Ett samarbete mellan Svenska kyrkan, SENSUS och Mellansels Folkhögskola . De syns på bilden ovan. Klicka här för att läsa mer om Syskonringen.

Våra kyrkomusiker:
Mattias Eklund, ansvarig Kyrkokören, Motettkören och Seniorkören, Mattias Eklund

Hans-Olof "Tjolle"Svensson, ansvarigför Våga sjunga kören och Syskonringen, Hans-Olof Svensson

Helena Cervin ansvarig för Höjdarna, Ungdomskören och Skogshöjdskören
Helena Cervin