Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Komminister/arbetslagschef, Götalundens församling

Vill du ha mötet och samtalet i fokus, ge vidare tron på Gud i en strategisk och omväxlande, engagerande roll?

Götalundens församling ingår i Trollhättans pastorat, i Skara stift och ligger i Trollhättans stad, ca 40 min med tåg från Göteborg och fem minuter från Trollhättans tågstation. Församlingen har en vacker kyrka som 2016 vann Trollhättans Arkitekturpris.
Götalunden är en aktiv och härligt levande församling där alla åldrar deltar i aktiviteter. En mötesplats för och i livet där alla välkomnas att medverka.

Som komminister/arbetslagschef i Trollhättans pastorat arbetar du på kyrkoherdens delegation och leder ett arbetslag om ca 10 personer som består av präster, diakoner, kyrkomusiker och pedagoger/fritidsledare. Arbetslaget arbetar med utgångspunkt från Götalundens kyrka, men samverkar också med de tre övriga församlingsarbetslagen i Trollhättans pastorat.
Som arbetslagschef deltar du aktivt i kyrkoherdens ledningsarbete och möter där övriga delegerade chefer varje vecka. Du jobbar med verksamhetsplanering för ditt område och samråder med övriga arbetslagschefer och kyrkoherde.
Du har personalansvar och leder personalsamling/APT varje vecka och möter varje medarbetare i PU samtal och liknande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

En komminister/arbetslagschef arbetar även delvis direkt i församlingsverksamheten med gudstjänster, undervisning – till exempel med konfirmandgrupp eller någon studiecirkel eller leva vidare-grupp samt med utåtriktat arbete i samband med event och/eller kampanjer i Trollhättans stad.

Tillsammans med övriga arbetslagschefer är du även delaktig i spännande utvecklingsarbete inom områden som barn- och ungdomsarbete, idealitet med mera. Pastoratet arbetar aktivt med handlingsplaner för att komma vidare inom sina utvecklingsområden: Att leva nära Jesus, att bejaka mångfald och öppenhet och att se ungdomar och unga vuxna.

Till stöd administrativt i din tjänst har du en väl fungerande administrativ avdelning med bland annat assistenter, ekonomer, kommunikatörer och HR-funktion.

Kvalifikationskrav

Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning och gärna dokumenterad ledarskapsutbildning.

Vem är du?

Du är social och uppskattar det mellanmänskliga mötet, då du kommer att ha många kontaktytor externt och internt inom arbetsplatsen. Du ser arbetet i ledningsgruppen som en möjlighet att tillsammans utveckla Trollhättans pastorat och dess vision. Vi förväntar oss att du har egen drivkraft och en stor förmåga att se möjligheter. En ledarfunktion är en förebild, en person som deltar i det dagliga arbetet och skapar ett följarskap i arbetslaget genom att inspirera till glädje i samvaron. Det är bra om du kan balansera och prioritera bland bollarna i luften och du bör se datorn som ett gott arbetsverktyg.

Övrigt

Tjänsten är 100 %. Individuell lönesättning tillämpas. Vi är en arbetsplats som eftersträvar jämställdhet och uppskattar därför manliga sökande. Vi lägger vikt vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer kommer att äga rum löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varaktighet/Arbetstid Arbetsgivare

Heltid, Tillsvidare Trollhättans pastorat

Lön

Månadslön

Ansökan

Skicka cv och personligt brev via e-post till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 19 december 2019.
Ange referens: Präst/arbetslagschef Götalunden

Kontaktpersoner Fackliga kontaktpersoner

Kyrkoherde Maria Classon 0520 – 47 29 20, Maria.classon@svenskakyrkan.se
Vision Håkan Gerenmark 0706-50 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se
KyrkA Jan-Åke Carlsson 0705-15 94 93, jan-ake.carlsson@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen med din ansökan!