Foto: Jonas Tobin/IKON

Komminister, Götalundens församling

Vill du ha mötet och samtalet i fokus, ge vidare tron på Gud i en strategisk och omväxlande, engagerande roll?

Götalundens församling ingår i Trollhättans pastorat, i Skara stift och ligger i Trollhättans stad, ca 40 min med tåg från Göteborg och fem minuter från Trollhättans tågstation. Församlingen har en vacker kyrka som 2016 vann Trollhättans Arkitekturpris.
Götalunden är en aktiv och härligt levande församling där alla åldrar deltar i aktiviteter. En mötesplats för och i livet där alla välkomnas att medverka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du arbetar med prästens alla förekommande uppgifter. I huvudsak innebär det gudstjänster i Götalundens kyrka, men tjänstgöring i övriga kyrkor förekommer också. I Götalundens kyrka firas gudstjänster varje söndag (oftast på förmiddagarna men ibland också kvällstid), ofta högmässa men också andra gudstjänstformer förekommer. I Götalundens kyrka finns en aktiv församling som troget kommer till de olika gudstjänsterna. 

Prästerna inom pastoratet fördelar alla begravningstider mellan sig och som regel har man ansvar för en begravningsgudstjänst i veckan (under sommaren ytterligare någon). Dop- och vigselgudstjänster fördelas också mellan prästerna efter schema. 

Ett uppdrag för prästerna i pastoratet är att arbeta med olika typer av studiegrupper till exempel samtalsgrupper och bibelstudiegrupper för vuxna. Pastoratet brukar också varje år ha ett 10-tal olika konfirmandgrupper. 

De flesta prästtjänster inom pastoratet har också någon form av inriktning. Inriktningen beror både på eget intresse och behov. Sådan inriktning kan vara till exempel pilgrimsvandringar, internationellt arbete, hos polisen eller på högskolan. 

Pastoratet har många ideella medarbetare och att arbeta med idealitetsperspektiv är något som alla medarbetar arbetar med. 

Ett av pastoratets utvecklingsområden beskrivs med ordet ”Öppenhet och tillgänglighet” och därför förutsätts du kunna vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivas med det. Naturligtvis har du gudstjänsten som samling och sändning. 

Kvalifikationskrav

Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning. 

Vem är du?

Du måste gilla att hålla många bollar i luften samtidigt.  Du kommer att ha många kontaktytor externt och internt inom arbetsplatsen därför sätter vi stor vikt vid din personlighet.

Övrigt

Tjänsten är 100 %. Individuell lönesättning tillämpas. Vi är en arbetsplats som eftersträvar jämställdhet och uppskattar därför manliga sökande. Vi lägger vikt vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer kommer att äga rum löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varaktighet/Arbetstid Arbetsgivare

Heltid, Tillsvidare Trollhättans pastorat

Lön 

Månadslön 

Ansökan

Skicka cv och personligt brev via e-post till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 14 december 2020.
Ange referens: Komminister Götalunden

Kontaktpersoner

Arbetslagschef Ann-Cathrine Kroon Sahlin, 0520-47 29 32, ann-cathrine.kroon.sahlin@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Elisabet Öman, 0520-47 29 26 

Fackliga kontaktpersoner

Vision Håkan Gerenmark 0706-50 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se
KyrkA  08-441 85 60,  medlemsservice@kyrka.se

Varmt välkommen med din ansökan!