Församlingspedagog, 100 %, tillsvidareanställning

Vi söker dig som har ett genuint intresse och engagemang för arbete bland unga människor. Du kan samverka med kollegor och andra medarbetare i olika uppdrag/forum för att nå verksamhetens uppsatta mål. Du är kreativ och idérik men samtidigt inlyssnande. Placeringen är i Trollhättan Västra, Skogshöjden. Sista ansökningsdag är 5 april.

I den nyligen utfärdade församlingsinstruktionen för Trollhättan pastorat är ett av utvecklingsområdena Att se ungdomar och unga vuxna genom att lägga extra fokus på och aktivt avsätta resurser för de åldersgrupperna. Genom samtal och möten vill vi dela ledorden längtan, närvaro, hopp med unga människor.

Handlingsplanen för barn och unga i Trollhättans pastorat strävar efter att tydliggöra både utåtriktat arbete som samarbete med skolor och andra aktörer i samhället, men också mer traditionell gruppverksamhet för olika åldrar. Denna tjänst har fokus på båda dessa områden, med särskild inriktning på ungdom 13-25 år och konfirmandverksamhet. Du förutsätts vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivas med det.

Vem söker vi?

Du har ett genuint intresse och engagemang för arbete bland unga människor. Du kan samverka med kollegor och andra medarbetare i olika uppdrag/forum för att nå verksamhetens uppsatta mål. Du är kreativ och idérik men samtidigt inlyssnande.

Kvalifikationer

Församlingspedagog i enlighet med kyrkoordningen eller lärare/fritidspedagog med god förankring i Svenska kyrkan.

Meriterade/övrig

Det är meriterande om du har utbildning/erfarenhet av arbete i stödgrupper för ungdomar i familjer kopplat till missbruksproblematik eller sjukdomsproblematik av psykisk art.
Har du arbetat som handledare så är det även av intresse för arbetsgivaren att få veta.

Enligt överenskommelse

Upplysningar

Arbetslagschef diakon Birgitta Simson, 0520-47 29 33, birgitta.simson@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Maria Classon, 0520-47 29 20, maria.classon@svenskakyrkan.se

Facklig representanter

Lärarförbundet: Karin Ekenvi, 0702 – 68 57 66, karin.ekenevi@svenskakyrkan.se

Vision: Håkan Gerenmark, 070-65 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se

Ansökan

Ansök genom att skicka in CV och personligt brev till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se
Märk ansökan med ”Församlingspedagog”.

Vi kommer att kontakta sökande löpande och tipsar därför om att ansöka så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2020-04-05

Välkommen, vi ser fram emot din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.