Svenska kyrkan Trollhättan Besöksadress: Drottninggatan 42, 46133 Trollhättan Postadress: BOX 161, 46124 TROLLHÄTTAN Telefon:+46(520)472900 E-post till Svenska kyrkan Trollhättan

Diakon Lextorps församling, inriktning yngre församlingsbor

Lextorps församling - Trollhättans pastorat rymmer hela världen! Vi är en del av nätverket ”Framtiden bor hos oss”. I närområdet finns syrisk-ortodoxa kyrkor och flera moskéer. Härifrån utgår Svenska kyrkans finskspråkiga arbete i Trollhättan med omnejd. Till Lextorpskyrkan söker sig många människor som är nya i Sverige. 100% tillsvidare. Ansök senast 30 augusti.

Vi söker nu en diakon med inriktning på yngre församlingsbor:

• Stötta barn och familjer i utsatta livssituationer. Det handlar om enskilda kontakter, samtal, flyktingmottagning och att vara kontaktdiakon in i barnverksamhetens olika grupper.
  • Vi bedriver stödgrupper i samverkan med Trollhättan stad såsom BIV/BIS-grupper och Musslan för barn och ungdomar vars föräldrar har beroendeproblematik eller psykisk sjukdom. Detta ser vi som en naturlig del av ditt arbetsfält.
  • I allt församlingsarbete är samordning av ideella medarbetare en viktig del i arbetet.

Du förutsätts vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivas med det. Naturligtvis har du gudstjänsten som samling och sändning.

Vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning med lämplig fackutbildning

Varaktighet/Arbetstid
Heltid, Tillsvidare

Arbetsgivare
Trollhättans pastorat

Lön
Månadslön

Box 161, 461 24 Trollhättan

Ansökan
Skicka cv och personligt brev via e-post till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se  Ange referens: Diakon Lextorp

Kontaktpersoner:
Diakon/arbetslagschef Agneta van der Poel 0520-47 29 37        agneta.van.der.poel@svenskakyrkan.se
Kyrkoherde Maria Classon 0520 – 47 29 20,  maria.classon@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner
Vision Håkan Gerenmark 070-650 46 24, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se
KyrkA Maria Fridh 033-17 94 56,  maria.fridh@svenskakyrkan.se
SSR Helena Bengtsson 0520-47 29 44, Helena.f.Bengtsson@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen med din ansökan!