Diakonsmycke på höstlöv
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Diakon 100 %, tills vidare

Lextorps församling - Trollhättans pastorat rymmer hela världen!

Logotyp för Framtiden bor hos oss

Vi är en del av nätverket ”Framtiden bor hos oss”. I närområdet finns två syrisk-ortodoxa kyrkor och flera moskéer. Härifrån utgår Svenska kyrkans finskspråkiga arbete i Trollhättan med omnejd. Till Lextorpskyrkan söker sig många människor som är nya i Sverige och vi vill verka för mötesplatser i församlingen där människor möts över gränser.

Vi söker nu en diakon med viss inriktning på yngre församlingsbor:

• Stötta barn, familjer och vuxna i utsatta livssituationer. Det handlar om enskilda kontakter, samtal och flyktingmottagning.
  • Samverka med kommunen och olika organisationer i syfte att skapa sammanhang där människors egna resurser kan stärkas och utvecklas.
  • Vara ”kontaktdiakon” in i barnverksamhetens olika grupper.
  • I allt församlingsarbete är samordning av ideella medarbetare en viktig del i arbetet.

Du förutsätts vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivas med det. Naturligtvis har du gudstjänsten som samling och sändning.

Vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning med lämplig fackutbildning

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Diakon/arbetslagschef Agneta van der Poel, 0520-47 29 37
Kyrkoherde Elisabet Öman, 0520-47 29 26

Ansökan med personligt brev och cv skickas till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 14 dec 2020, märk ansökan med Diakon.

Fackliga företrädare:
Vision Håkan Gerenmark 0706-50 46 24
hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se

KyrkA 08-441 85 60, medlemsservice@kyrka.se

Till bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.