Barn och unga i Trollhättans församling

”Barnen är vår framtid!” Hur märks det i Trollhättans församling? Vi har dels regelbundna samlingar terminsvis och dels punktinsatser. Kyrkans öppna förskola, miniorer och juniorer med mera se nedan.

Kyrkans öppna förskola (0-6 år)

Hit är barn välkomna tillsammans med en vuxen. Vi träffas och leker, har andakt och fikar. Vissa gånger serveras sopplunch till självkostnadspris. Sång och musik är också en viktig del i vår verksamhet.
Kyrkans gård Strömslund: Måndagar 10-13.30  med sopplunch.
Skogshöjdens kyrka: Tisdagar 10.00-12.00.
Kyrkans gård Skoftebyn: Fredagar 10.00-12.00.
Kyrkans gård Strömslund: Fredagar 10.00-12.00.  Ingen anmälan.
Ann tel. 0520-47 29 54 (Kyrkans Hus, Skoftebyn)

Punktinsater:
Förutom våra fasta grupper gör vi även vissa punktinsatser riktade mot barn och unga. Här finns några exempel:

”Bibel för barn” Vi delar ut ”Bibel för barn” i samband med gudstjänster till församlingens 6-åringar.

Vi erbjuder även julpyssel, samlingar för barn i förskolan, jul- och påskvandringar för skolklasser, resurs för skolor m.m.

Småbarnsrytmik, Strömslund
En musikstund för förälder och barn (3-18 mån). I förälderns närhet får barnet upptäcka sång och musik, rörelse, färg och olika ljud. Stunden innehåller musikpass, musikandakt och enkelt fika.
Onsdagar 11:00-12:15 i Kyrkans gård, Strömslund, 8 gånger med start 5:e september. För medlemmar i Svenska kyrkan är det gratis, för övriga kostar det 200 kr.
Anmälan och funderingar: roos-marie.oskarsson@svenskakyrkan.se , 0520 472961

Familjekören
Familjekören vänder sig till barn 3-7 år tillsammans med förälder (eller annan vuxen). När vi ses sjunger vi sånger, har musiklekar, spelar på rytminstrument och närmar oss musiken på andra sätt. Tanken är också att barn och vuxen får en musikstund tillsammans där man lär sig sånger som man kan fortsätta sjunga hemma om man vill. Det blir även andakt och frukt varje gång. Ibland medverkar vi på små- och storagudstjänster i Skogshöjdens kyrka. Då sjunger vi sånger vi lärt oss under måndagarna. Ingen kostnad. Välkommen att vara med!
Måndagar kl 17.15-18.00, Skogshöjdens kyrka. Vi startar upp 3/9.
Anmälan och funderingar: roos-marie.oskarsson@svenskakyrkan.se , 0520 472961