Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Sagolikt - en romansafton

sommarkonsert 27/6

27/6, kl.19.00 i S:t Nicolai kyrka

“Sagolikt – en Romansafton”

Nordic Light Duo framför ”Sagolikt”, en romansafton som hämtat inspiration från Elsa Beskows underbara sagovärld i vilken hennes sagor och målningar ligger som en röd tråd genom hela programmet. Genom valet av romanser och pianostycken, högläsning och utställning av 15 fotograferade originalmålningar från Elsa Beskows sagor, så får publiken njuta av en helafton i sagornas förlovade värld.

Efter konserten finns även möjlighet att titta närmare på bilderna uppe på scenen om man så önskar. Eftersom Daniel Beskow har släktband till Elsa Beskow, nämligen hans fars farmor, så har han rättigheterna till dessa bilder, som finns i familjens ägo.

Medverkande:
Nordic Light Duo består av Josefine Andersson, mezzosopran och Daniel Beskow, pianist.

Josefine Andersson är utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn. Hon har tilldelats många utmärkelser och stipendier, Jenny Lind-stipendiet, Remerts talangpris, Kungliga Musik akademiens stipendie och utmärkelse samt varit finalist i flera stora internationella tävlingar.

Daniel Beskow har efter sin debutkonsert i Köpenhamn etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och spännande konsertpianister och har redan gjort omfattande konsertturnéer i Skandinavien som solist och kammarmusiker.

Daniel har studerat vid Kungliga musikhögskolan och Edsbergs musikinstitut i Stockholm och har erhållit solistdiplom vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och vid Hochschule für Musik und Theater i Hannover.