Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kristen djupmeditation

Ett sätt att be, vila och lyssna till Gud

Själen hinner inte alltid med i alla våra svängar, vi fattas oss själva och Gud. I tystnaden och vilan övar vi oss i konsten att inte göra någonting, att vara fullständigt avslappnade i Gud.

Kristen djupmeditation är ett sätt att vara inför Gud.  Man sitter still, tills man också är stilla inombords. I denna stillhet får man möjlighet att möta sitt inre djup och bli mer närvarande i sig själv – och i Gud. Meditationen tränar oss i uthållighet och tillit och för oss allt djupare in i en gudsrelation präglad av frid och stillhet. Kristen djupmeditation är ett sätt att be, att lyssna till Gud.

Träffar i höst: 9/9, 23/9, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12
Torsdagar kl. 18.00-ca 19.00

Vi samlas kl 18.00 för kort genomgång i entrén i församlingshemmet Valldammsgatan 5, därefter går vi till kyrkan. Kom i tid.

Meditationen varar 2 gånger 20 minuter. Vi sitter i ring eller på pall i S:t Nicolai kyrka. Meditationen inleds med en kort bön. Vi slappnar av och strävar efter ett tillstånd av både vakenhet och vila. Andningen får vara som den vill, likadant tankar och kropp. Vi presterar ingenting utan bara är, i ett tyst samtal/lyssnande med Gud. Vi låter allt vara som det är och litar till att det är gott.

Kort delning av tankar och funderingar efter meditationen innan vi skiljs åt.

Ingen föranmälan. 

Mari Ekdahl

Trelleborgs församling

Diakon