Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Från Chopin till Povel Ramel

sommarkonsert 4/7

4/7, kl.19.00 i S:t Nicolai kyrka

”Från Chopin till Povel Ramel”

För tio år sedan genomförde Anton Nilsson sin första pianokonsert i S:t Nicolai kyrka. Det skedde i kretsen av släkt och vänner. Sedan dess har Anton med stort intresse, engagemang, vilja att utvecklas och bli bättre samt med stort stöd från sina föräldrar fortsatt sin musikaliska bana och har förutom pianostudier också fortsatt att studera orgelspel. Denne fantastiske unge musikant har med sin synskada till trots, lyckats väl och tio år senare ger han återigen en egen konsert i kyrkan.

Medverkande: 
Anton Nilsson, piano 

Om artisten:
23-årige Anton Nilsson är en gravt synskadad, främst klassiskt skolad, pianist med absolut gehör och som även specialiserat sig på Povel Ramels låtskatter.

Anton studerar också kyrkorgel och arbetar ibland som kyrkomusiker. Anton komponerar även egen musik vilket hittills resulterat i fyra verk för orgel.

2018 medverkade Anton i TV-programmet Talang. Samma år tilldelades han Ullmans stiftelses kulturpris i samarbete med Taubesällskapet på Skansen i Stockholm och i november tilldelades han årets kulturstipendium i Trelleborg med motiveringen: För sin musikaliska bredd och kompetens över klassiskt pianospel, sakralt orgelspel och svenska klassiker.