Vill du konfirmeras under 2017/2018?

Är du född 2003? Nu är det snart dags för dig! Ta chansen och vara med under ett år.

(Bilden ovan är från Berlinresan 2015.)

För dig som funderar på konfirmation!

Vill du prova på något fantastiskt så har du möjlighet att bli konfirmand i Tranås. Här har du möjlighet att diskutera frågor såsom: Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Finns Gud? Och Varför händer onda saker i världen?

Vi åker på läger under hösten och till Berlin under påsklovet.

Årets konfirmandupptakt är den 2-3 september under dagtid.

Ta chansen och anmäl dig senast den 25 augusti på www.svenskakyrkan.se/tranas konfirmation. Eller hör av dig till Annelie Marmerholt 0140-674 09, annelie.marmerholt@svenskakyrkan.se.

Ett konfirmandår - så här kan det se ut!

Ett konfirmandår ser troligen ut på ett helt annat sätt än vad du är van vid. Konfirmandåret börjar med en upptakt där vi träffar både dig som konfirmand och dina vårdnadshavare. Då får ni all information som ni behöver inför året som väntar. Ni får reda på vilken grupp ni kommer att tillhöra och vilka dagar vi har konfirmandträffarna på. Det finns även möjlighet att ställa frågor. Upptakten avslutas sedan med en gemensam andakt.

Efter upptakten sätter gruppträffarna igång. Den första gruppträffen handlar först och främst om att vi ska lära känna varandra i gruppen. Relativt snart efter första gruppträffen är det dags för vårt första läger. Det lägret har vi på Gransnäs Lägergård i Askeryd. Under det lägret händer det väldigt mycket saker. Vi har flera olika pass där vi går igenom kristen tro samt att vi har minst ett utepass med varje grupp där vi leker lekar och har samarbetsövningar. Höstterminen springer på rätt fort och avslutas i december med en gemensam julfest där alla grupper träffas och äter gröt och skinksmörgås tillsammans. Vi brukar även ha långdans runt i församlingshemmet. Allting avslutas med en rolig överraskning.

När vårterminen startar i januari brukar vi ha en gemensam dag med Brunnsparkskyrkans och Löfstadskyrkans konfirmander. På skärtorsdagen får du som konfirmand vara med om en riktigt spännande och givande vandring som kastar dig rakt in i påskens dramatiska händelser. Under vårterminen har vi även ett dagläger här i Tranås. Då börjar förberedelserna inför Berlinresan. Under daglägret så sover alla hemma i sina egna sängar men dagarna spenderas i församlingshemmet.

När vi börjar närma oss slutet av konfirmationsåret åker vi till Berlin för att bland annat besöka Sachsenhausen, Murminnesplatsen och får en guidad tur genom Berlin. Berlinresan är en riktig upplevelse. Efter resan är det inte mycket tid kvar utan då handlar det om övningar inför själva konfirmationen. Mellan allt det här har vi gruppträffar vid minst ett tillfälle i månaden, dessa gruppträffar förgyller verkligen tillvaron och man går alltid där ifrån med ett leende på läpparna.

Det händer väldigt mycket under ett konfirmandår och det är verkligen en upplevelse som du kommer bära med dig under hela ditt liv. Vårt mål är att du som konfirmand ska få lära dig mer om Kristen tro, du ska få möjligheten att prata om sådant som du vanligtvis inte pratar om, ställa de frågor som du vanligtvis inte ställer och få lära känna både dig själv och andra bättre! Varmt välkommen som konfirmand under konfirmandåret 2017/2018!