Tranås pastorat söker församlingsherde

Välkommen till Adelöv och Linderås församlingar, på landet ett par mil utanför Tranås. Här väntar människor på en ny församlingsherde som brinner för kyrkan mitt i byn, engagerar sig i det lilla och inte glömmer eller förminskar vikten av att få fira gudstjänst! Välkommen med din ansökan.

Tranås pastorat söker församlingsherde

Välkommen till Adelöv och Linderås församlingar, på landet ett par mil utanför Tranås.  Här väntar människor på en ny församlingsherde som brinner för kyrkan mitt i byn, engagerar sig i det lilla och inte glömmer eller förminskar vikten av att få fira gudstjänst! Nära kyrkorna finns vackra församlingshem/församlingsgård där bland annat körer och barnverksamhet övar/bedrivs. På vinterhalvåret tjänar också dessa hus som gudstjänstlokal.

Du är med i församlingsråden i både Adelöv och Linderås, planerar gudstjänstlivet och andra aktiviteter, t.ex. sommarkyrka.

I församlingsherdetjänsten ingår bland annat också att du arbetsleder personal och är med i det ekumeniska arbetet på landet. I ditt arbete ingår förstås också de vanliga prästerliga uppgifterna. De är inte begränsade till Adelöv och Linderås församlingar utan gäller hela pastoratet. Du har ditt kontor i Tranås där också större delen av arbetskollegiet sitter. Mycket planering sker tillsammans med kyrkoherden och utan att förminska varje församlings olika längtan och önskemål månar vi om ett ”pastorattänk”- tillsammans är ett bra ord!

Det är dig till hjälp om du har förmåga att planera och prioritera de många olika arbetsuppgifterna, tålmodigt vill lyssna, känner för landsbygden och kyrkans viktiga roll som en naturlig del i människors liv.

Ansökan och sedvanliga handlingar skickas senast 15 juni till:

Tranås Pastorat
Majorsgatan 1
573 40 Tranås

Ansök senast 15 juni.

Eller e-post till: tranas.pastorat@svenskakyrkan.se

Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor och mer information om tjänsten, kontakta oss:

Hannah Klint Lidegran, församlingsherde Adelöv-och Linderås församlingar. Tillträdande Kyrkoherde från 2020-08-01.
Tfn: 0140-674 30
E-post: hannah.lidegran@svenskakyrkan.se