Foto: Alex & Martin /Ikon

Konserter & musikgudstjänster

Tranås pastorat bjuder på ett rikt musikliv med många fina konserter och musikgudstjänster.

Fri entré men skänk gärna en frivillig gåva till Tranås pastorats insamling till Act Svenska kyrkans fasteaktion ”Dela lika och rädda liv” swish 123 155 0805. Tillsammans kan vi göra skillnad!

FEBRUARI

Lördag 3/2 18.00 Linderås kyrka. Minneskonsert för Göte Davidsson. Filmmusik med Tranås pastorats musiker Mariette Lagg, Karin Axelsson och Mattias Enell.

Tisdag 13/2 18.00 Tranås kyrka. Musikgudstjänst ”Psalmfrossa & semlor”. På fettisdagen bjuder vi in till musikgudstjänst, frossar i fastetidens psalmer och fikar på kaffe & minisemlor. Kom och sjung med oss!

Lördag 17/2 17.00 Tranås kyrka. Musik i fastan - En musikstund i Åke ”Ufo” Gustafssons anda. Musik av Åke ”Ufo” framförs på dragspel, fiol, piano, gitarr och orgel av lokala spelmän.

Lördag 24/2 17.00 Tranås kyrka. Musik i fastan - med Peter Johansson. Peter bjuder tillsammans med Håkan Persson på keyboard/piano på en konsert med texter på svenska, tankar om livet och med melodier som förhoppningsvis dröjer sig kvar. www.pjmd.se

MARS

Lördag 2/3 17.00 Tranås kyrka. Musik i fastan - svensk musik med Sax au Four. Musik skriven av svenska kompositörer. Veronica Svärd Nilsson, Daniel Hedström, Johan Norberg och Lina Ahlsén. www.saxaufour.se

Lördag 9/3 17.00 Tranås kyrka. Musik i fastan - med  Ylenfors Combo. Eget material blandas med psalmer och andra kända melodier. Ylenfors Combo är musiker och sångare från Jönköpingstrakten med en blandad och varierad repertoar.
Bosse Hellgren: bas. Sara Vittgård: sång. Bernard Mörtsell: slagverk. Mikael Winald: saxofon. Sören Ylenfors: piano, sång.

Lördag 16/3 17.00 Tranås kyrka. Musik i fastan. Mariamusik med Säby-Tranås kyrkokör.

Lördag 23/3 17.00 Tranås kyrka. Musik i fastan. ”Sånger från musikalens värld” med Alva Palm och Mariette Lagg.

APRIL

Måndag annandag påsk 1/4 18.00 Säby kyrka. Vårkonsert med Tranås kammarkör.

Lördag 20/4 17.00 Brunnsparkskyrkan. Vårkonsert med Tranås musikkår och Tranås pastorats barnkör ”Angels, Voice och en himla massa Nojs”. Sånger av Astrid Lindgren. Petter Karlsson, berättare.

Söndag 28/4 18.00 Linderås kyrka. Musikgudstjänst med kören Sound 68.

MAJ

Söndag 5/5 18.00 Säby kyrka. Vårkonsert med Säby/Tranås kyrkokör och Novakören från Aneby pastorat.

Söndag 19/5 18.00 Linderås kyrka. Vårkonsert med kören Bel Canto.

JUNI

Söndag 2/6 18.00 Adelöv kyrka. Vårkonsert med Adelöv/Linderås kyrkokör och The Angels.

En musikstund i Åke "Ufo" Gustafssons anda

Musik i fastan - lördag 17 februari 17.00 i Tranås kyrka

Peter Johansson

Musik i fastan - lördag 24 februari 17.00 Tranås kyrka

Sax au Four

Musik i fastan - ”Svensk musik med Sax au Four”. Lördag 2 mars 17.00 Tranås kyrka

Ylenfors Combo

Musik i fastan - lördag 9 mars 17.00 Tranås kyrka.

Mariamusik med Säby-Tranås kyrkokör

Musik i fastan - lördag 16 mars 17.00 Tranås kyrka

Alva Palm och Mariette lagg

Musik i fastan - "Sånger från musikalens värld". Lördag 23 mars 17.00 Tranås kyrka

Musikgudstjänst "Psalmfrossa & semlor"

Kom på en härlig musikgudstjänst i vardagen! Tisdag 13 februari 18.00 i Tranås kyrka.

Konsert "Filmmusik" i Linderås kyrka

Kom på konsert på lördag 3 februari! Då bjuder våra kantorer Mattias Enell, Mariette Lagg och Karin Axelsson på filmmusik i en minneskonsert för Göte Davidsson. Det vill ni inte missa!