Gudstjänster

Vi firar gudstjänster mitt i veckan och på söndagen i våra kyrkor. Många olika gudstjänster firas under året - söndagsgudstjänster, veckomässor, familjemässor, adventssamlingar, påsksamlingar, middagsböner, musikgudstjänster mm. För aktuell information av vilka gudstjänster som firas se i vår kalender nedan.

Vi firar gudstjänster mitt i veckan och på söndagen i våra kyrkor. Många olika gudstjänster firas under året, söndagsgudstjänster, veckomässor, familjemässor, adventssamlingar, påsksamlingar, middagsböner, musikgudstjänster mm. Dessutom firas förättningar såsom dop, konfirmation, vigsel och begravningsgudstjänster.

Söndagsgudstjänster

Tranås kyrka

Mässa varje söndag kl. 11.00.

Säby kyrka

Gudstjänst/mässa var tredje söndag kl. 17.00.

Sommen/Holavedskapellet eller församlingsgården

Gudstjänst/mässa var tredje söndag kl. 17.00.

Linderås kyrka

Mässa eller gudstjänst söndagar kl. 11.00. eller 18.00.

Adelövs kyrka

Mässa eller gudstjänst söndagar kl. 11.00 eller kl. 18.00.

Mässa och andakt mitt i veckan på onsdagar

Morgonmässa varje onsdag kl. 7.30 i Tranås kyrka.

Middagsbön med lunchmusik varje onsdag kl. 12.00, i Mariakapellet, Tranås församlingshem.

Med reservation för ändringar.

Doptider:

Lördagar kl. 11.00, 12.30 och 14.00 (under sommaren kl. 11.00 och 12.30)

Det går också bra att ha dopet i söndagens gudstjänst.

Vigseltider

Lördagar kl. 15.30 (under sommaren kl. 14.30 och 16.00)

Begravningsdagar i Svenska kyrkans ordning

Månd förmiddag och eftermiddag, torsd förmiddag, fredag förmiddag och eftermiddag.

Dop, vigslar och begravningar bokas på pastorsexpeditionen, tfn: 0140-674 00.

Kyrkguiden leder dig rätt

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.
Bild: Per Hård af Segerstad

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis.