Foto: Alex Giacomini /Svenska kyrkans bildbank IKON

Konfirmation 2023/2024

Född 2009 och vill bli konfirmand? I Svenska kyrkan i Tranås finns två alternativ att välja mellan - resekonfirmation och sommarkonfirmation.

Vad är konfirmation?

Träffa nya kompisar..

…eller lära känna dem du tror att du redan känner på ett nytt sätt. Konfirmandtiden ger möjlighet att fundera tillsammans med andra! För att våga prata om viktiga saker behöver du känna dig hemma och trygg i konfirmandgruppen. Därför försöker vi ledare se till att alla lär känna varandra och behandlar varandra med respekt.

Tid att fundera

Kärleken? Vänskap? Svek? Förlåtelse? Gud? Jesus? Tro? Döden? Och vad är egentligen meningen med livet? När du är konfirmand finns möjlighet att prata om och fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag – liv och död, glädje och sorg, kärlek, rädsla och ensamhet.

Alla är välkomna

Det spelar ingen roll om man tror, tvivlar eller bara är nyfiken. Vi har en enkel och varierad pedagogik. I Tranås pastorats konfirmandarbete har vi ett stort fokus på alla människors okränkbara värde. I båda de alternativ som vi erbjuder är det just människovärdet som står i fokus, att vi alla har rätt att vara de vi är.

Döpt och medlem i Svenska kyrkan innan konfirmation

Du behöver vara döpt och medlem i Svenska kyrkan för att konfirmeras. Är du inte döpt kan du göra det under konfirmationstiden!

Konfirmandgrupper

För dig som är född 2009 eller tidigare. Det finns möjlighet att välja mellan två alternativ.

Sommarkonfirmation

Passar bra för den som redan har många fritidsaktiviteter.
Det blir några träffar under höst- och vårterminen, september-maj. Sommarlovets tre första veckor blir det desto mer, då har vi träffar måndag-fredag. I dessa tre veckor ingår en veckas läger. Här utlovas ett riktigt härligt äventyr, spännande och givande samtal om allt som hör livet till.
Minimum 10 deltagare för att sommarkonfirmationen ska starta, annars erbjuds du plats i resekonfirmationsgruppen.
Ingen kostnad!

Resekonfirmation

Resekonfirmation innebär träffar ungefär varannan vecka på onsdagar, flera kortare läger samt en resa under våren. Vi tar återigen sikte på Berlin. I Berlin besöker vi Sachsenhausen, murminnesplatsen och mycket mer. Vi utlovar mycket skratt och glädje, samtal om livets alla stora frågor och en unik gemenskap.
Ingen kostnad!

Anmälan

Du kan anmäla dig till någon utav våra grupper på två sätt - läs mer om alternativen nedan.

Anmälningsblanketten hittar du här:
Anmälningsblankett konfirmation 2023/2024

Skriv ut, fyll i och lämna in eller skicka till: Pastorsexpeditionen, Majorsgatan 1, 573 40 Tranås.
Önskar du att få en anmälningsblankett hemskickad? Hör av dig till pastorsexpeditionen tfn 0140-674 00 eller tranas.pastorat@svenskakyrkan.se så skickar vi den.

Eller gör en intresseanmälan nedan
När du anmäler dig är detta endast en intresseanmälan tills du får definitivt besked via mail eller telefon. Observera att det under semestermånaderna kan ta lite längre tid att få svar. Grupperna erbjuder informationsmöten, datum och tider för dessa hittar du under respektive grupp.

Anmäl dig så snart som möjligt!

Konfirmandupptakt

Resekonfirmation: onsdagen den 30/8
Sommarkonfirmation: söndagen den 3/9

Mer information kommer efter anmälan.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Foto: Linköpings stift