Verksamhetschef

Ledig tjänst. Arbetsledande präst eller diakon, 100%

Vill du som verksamhetschef arbetsleda ett engagerat team på ca tio medarbetare. Tjänsten har ett särskilt fokus på gudstjänst och diakoni. Vilket bland annat innebär att du har ett budgetansvar för dessa fält och en god påverkan på församlingens verksamhet på dessa områden. I Amhults kyrka finns ett arbetsrum som väntar på dig.

Församlingen har i år sammanfört verksamhetsnära medarbetare under två chefer och den här tjänsten är en av de två. Självklart finns ett samarbete mellan dig och din chefskollega som leder det andra arbetslaget med fokus på undervisning och mission, båda har en plats i ledningsgruppen. Chefsuppdraget är en del av din tjänst, då även präst eller diakon uppgifter ingår. Organisationsschema.

Församlingen kommer även rekrytera en komminister eller en diakon till tjänstgöring i församlingen, beroende på om det är en präst eller diakon som får tjänsten som chef.
Är du intresserad av att arbeta i Torslanda-Björlanda församling men inte som chef? Välkommen att höra av dig.

Torslanda-Björlanda församling (karta) ligger på västra Hisingen i Göteborg, med närhet till både hav och stad. Församlingen växer genom att nya områden bebyggs vilket stimulerar och utmanar till att arbeta strategiskt. Församlingen har två medeltida kyrkor och en modern, läs mer om våra kyrkor här, alla ligger nära där människor bor och har ett rikt utbud av gudstjänster och verksamheter. Församlingens liv och verksamhet kännetecknas av ett livsnära förhållningssätt. Människors olika gåvor ska tas till vara. Ledord enligt församlingsinstruktionen är yta och djup.

Vi söker dig som vill leda, inspirera och utveckla arbetet i hela församlingen.

Vi vill att du som präst eller diakon i Svenska kyrkan har god organisatorisk förmåga, har förståelse för ekonomiska processer och är målmedveten. Du skapar ett gott klimat genom din öppenhet och flexibilitet och är ett gott föredöme genom din samarbetsvillighet. Det är viktigt att du ser varje människas värde och accepterar olikheter.

Vi vill också att du:

• Får ett arbete som ger dig energi och glädje.
  • Leder och stöttar ett engagerat team.
  • Får stöttning i ditt arbete av kyrkoherden, andra chefer, medarbetare och förtroendevalda.
  • Är tryggt förankrad i svenska kyrkans tro, bekännelse och lära.

Erfarenhet av att vara arbetsledare är meriterande, liksom att ha deltagit i ledningsgruppsarbete samt arbetat med förändringsarbete.

Varaktighet/arbetstid: Heltid/Tillsvidare
Ansökningstid: Löpande
Tillträde: Tillträde enligt ök.
Arbetsgivare: Torslanda-Björlanda församling

Kontakt:
Kyrkoherde Ewa Selin 031-731 90 05
Facklig företrädare KyrkA Ammi Jonsson, 073- 852 03 74

Välkommen med din ansökan.
Ansökan skickas:
via e-post
torslanda-bjorlanda.forsamling@svenskakyrkan.se (Ämnesrubrik: Ansökan verksamhetschef)

via post
Torslanda Torg 10
42332 Torslanda

Information om hur vi hanterar personuppgifter i samband med rekrytering.

Tjänsten kräver utdrag ur belastningsregistret, då kontakt med barn förekommer.