Sommar!

Från midsommar till augusti har vi ändrade gudstjänsttider. Det finns ett härligt sommarprogram med många tillfällen till glädje och gemenskap. Ordinarie verksamheter och grupper startar igen vecka 36.

Amhults kyrka

Under v 26-32 är det ingen gudstjänst på söndagen i Amhult. Istället har vi Sommarkväll i Amhult på torsdagar.

Sommarkväll i Amhult, kl 18

Varje torsdag startar vi med Livsnära veckomässa kl 18:00. Därefter fortsätter vi gemenskapen på kyrktorget och/eller i trädgården. Kvällsmat eller fika finns att köpa, program och samvaro i olika former:

27 juni. Veckomässa Präst: Anders Wendel. Musiker: Kajsa Davidsson.
"När popen kom till kyrkan". På slutet av 60-talet började popen spridas i våra kyrkor. Grupper som Happy Boys, Christallen, Eko-teamet & New Creation bildades och det var bara början… Ett lyssna, gissa och minnas-program med fd musikrecensenten och kyrkpopsnörden Mats Johansson.

4 juli. Veckomässa Präst: Sara Waldenfors. Musiker: Kajsa Davidsson.
Doobido - En musikalisk frågelek för alla åldrar.

11 juli. Veckomässa Präst: Ingvild fallegård. Musiker: Janet Ertsborn.
"Min bästa semester - högsommar på Antarktis" . Per Stjernkvist, fritidsledare i församlingen, berättar om en sommar då resan gick till en plats utöver det vanliga!

18 juli. Veckomässa Präst: Ingvild fallegård. Musiker: Gabriel Henningson.
Frågesport. Vem kommer att visa sig vara kvällens mest allmänbildade person? En frågesport där frågorna kan sträcka sig från musik, mat till geografi med mera.

25 juli. Veckomässa Präst: Ingvild fallegård. Musiker: Gabriel Henningson.
En kväll om Egil Hovland. Ingvild Fallegård är präst i församlingen och uppväxt i Fredrikstad i Norge. Ingvild berättar om kyrkomusiker Egil Hovland som står bakom musiken i många av våra kända psalmer. Ingvild delar med sig av sina minnen från Glemmen menighet, den församling där Egil verkade som kyrkomusiker under många år.

1 augusti. Veckomässa Präst: Mats-Ola Nylén. Musiker: Kajsa Davidsson.
Ljuva toner. Katarina Ekström spelar tvärflöjt ackompanjerad av Kajsa Davidsson.

8 augusti. Veckomässa Präst: Anders Wendel. Musiker: Kajsa Davidsson.
Sång i sommarkväll. Carina Etander Rimborg delar med sig av sånger från flera olika genrer. Carina är bl.a. sopran i Göteborgs Symfoniska Kör och bor i Kålltorp, men har tillbringat alla sina somrar i Torslanda.

Mötesplats Amhult

Mötesplatsen öppen som vanligt tom 27 juni (förutom 11 juni). Därefter sommaröppet och Liten och stor på onsdagarna kl 11-14, och öppnar som vanligt igen den 12 augusti.

Björlanda kyrka

Under v 26-32 är det ingen gudstjänst kl 11 på söndagen i Björlanda. Istället firar vi gudstjänst på söndag kväll kl 19.

Gudstjänster på söndagskvällar i Björlanda, kl 19

30 juni. Mässa Präst: Staffan Birgersson. Musiker: Kajsa Davidsson.

7 juli. Musik i sommarkväll och enkel mässa Präst: PG Hanner.
Sång, piano och orgelmusik med Anette Andersson, Janet Ertsborn och Karin Jullander.

14 juli. Kyrkans födelsedag, enkel mässa Präst: Staffan Birgersson.
Björlanda kyrka invigdes 15 juli i slutet av 1100- talet/början av 1200-talet. Detta uppmärksammas med orgelfanfar och medeltidsmusik. Musiker: Karin Jullander

21 juli. Musik i sommarkväll och enkel mässa Präst: Ingvild Fallegård.
Elin Svenhede sjunger sånger med sommartema. Musik Karin Jullander.

28 juli. Mässa Präst: Ingvild Fallegård. Musiker: Gabriel Henningson.

4 augusti. Musikgudstjänst Präst: Mats-Ola Nylén. Musiker: Kajsa Davidsson.
Frida Johansson, piano/sång och Christina Hasselqvist, sång/fiol berättar med hjälp av svenska ord och toner om måsten, möten och om nuet.

11 augusti. Mässa Präst: Anders Wendel. Musiker: Kajsa Davidsson.

Veckomässa i Björlanda

Onsdag kl. 19.
Följande datum är det ingen veckomässa: 17 juli, 24 juli och 31 juli.

Sommarkyrka, öppet med guidning

Björlanda kyrka är öppen och erbjuder guidningar från den 23/6, söndag till onsdag kl 15-19 under veckorna 26-28. Njut av stillheten, tänd ett ljus, låt dig guidas i kyrkan och ta en kyrkfika.

Sommarkyrkor i Sverige och utomlands

Torslanda kyrka

Varje söndag kl 11 är du välkommen till att sitta ned i ett svalt kyrkorum i Torslanda kyrka. Efter mässan finns det möjlighet att fortsätta gemenskapen över en kopp kaffe ute på kyrkbacken.

Sommarsöndag i Torslanda kyrka, kl 11

30 juni. Mässa Präst: Staffan Birgersson. Musiker: Kajsa Davidsson.

7 juli. Mässa Präst: PG Hanner. Musiker: Janet Ertsborn.

14 juli. Mässa Präst: Staffan Birgersson. Musiker: Karin Jullander.

21 juli. Mässa Präst: Ingvild Fallegård. Musiker: Karin Jullander.

28 juli. Mässa Präst: Ingvild Fallegård. Musiker: Gabriel Henningson.

4 augusti. Mässa Präst: Mats-Ola Nylén. Musiker: Kajsa Davidsson.

11 augusti. Mässa Präst: Anders Wendel. Musiker: Kajsa Davidsson.

Tisdagskaffe i Torslanda församlingshem, kl 11

Tisdagar är det dukat för gemenskap i Torslanda. Ta med kaffebröd, församlingen dukar fram kaffe och vi delar en stund tillsammans. Tisdagar kl. 11 i juni, juli och augusti. OBS: Ingen träff följande dagar, 11 juni och 18 juni.