Präst 100% - Ledig tjänst

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan och vill arbeta med människor i olika åldrar. Som komminister i Torslanda-Björlanda församling arbetar du i en stor vardagsverksamhet tillsammans med kollegor, ideella och förtroendevalda med fokus på söndagens olika gudstjänster.

Församlingens liv och verksamhet kännetecknas av ett livsnära förhållningssätt och vi har ett rikt gudstjänstliv som bygger på olika fromhetstraditioner, vilket vi ser som en styrka. Som präst finns många möjligheter att påverka, utveckla och arbeta med gudstjänst och undervisning i olika team kring församlingens kyrkor. Ledorden för oss är yta och djup.

Det är populärt att vara konfirmand i församlingen (ca 150-200 per år), vi erbjuder många olika spår. Du som präst är en viktig del i församlingens konfirmandarbete, där även läger ingår.  Många av konfirmanderna fortsätter som unga ledare.

Församlingen har en samtalsmottagning och kontakt med omgivande företag, bl a Volvo i kyrka-arbetsliv. Utöver gudstjänstfirandet i våra kyrkor firar vi också gudstjänst på två äldreboenden i området.

Vi har en organisation där vi arbetar över hela församlingen, men varje medarbetare har även en bas i gemenskapen kring någon av församlingens tre kyrkor.

Vi vill att du:

• Får ett arbete som ger dig energi och glädje.
  • Har en god gemenskap med kollegor, ideella, förtroendevalda och församlingsbor.
  • Firar gudstjänst i två medeltida kyrkor och en modern kyrka.
  • Stöttar människor att utvecklas och växa i en kristen tro.
  • Möter människor i vardagen så väl i glada som i svåra situationer.
  • Får arbeta i en vacker kustnära miljö.
  • Gillar att arbeta i team men också självständigt.
  • Är tryggt förankrad i svenska kyrkans tro, bekännelse och lära.

Varaktighet/arbetstid: Heltid/Tillsvidare
Ansökningstid: löpande
Tillträde: Tillträde enligt ök.
Arbetsgivare: Torslanda-Björlanda församling

Kontakt:
Kyrkoherde Ewa Selin 031-731 90 05
Facklig företrädare KyrkA Ammi Jonsson, 073- 852 03 74

Välkommen med din ansökan.

Ansökan skickas:
via e-post
torslanda-bjorlanda.forsamling@svenskakyrkan.se (Ämnesrubrik: Ansökan präst)

via post
Torslanda Torg 10
42332 Torslanda

Information om hur vi hanterar personuppgifter i samband med rekrytering.

Tjänsten kräver utdrag ur belastningsregistret, då kontakt med barn förekommer.