Diakon 100% - Ledig tjänst

Torslanda-Björlanda församling söker en diakon, som vill vara med att inspirera och utveckla det diakonala arbetet med särskilt fokus på själavård, samtalsgrupper och mötesplatser.

Församlingens liv och verksamhet kännetecknas av ett livsnära förhållningssätt. Som diakon finns många möjligheter att påverka, utveckla och arbeta med diakonin i hela församlingen. Ledorden för oss är yta och djup.

Som diakon i Torslanda-Björlanda församling kommer du bland annat arbeta med:

Samtalsgrupper
Du kommer leda samtalsgrupper med teman såsom: Leva vidare, Existentiell hälsa och Själavård för unga.

Medverka
Du tjänstgör i gudstjänster, leder andakter och är aktiv i församlingens olika arrangemang. Du är en del i församlingens ”konfa-team”.

Utveckling och samarbete
Utifrån församlingens diakonipastoral utvecklar du församlingens diakonala arbete tillsammans med de andra diakonerna och prästerna i församlingen. Du samarbetar och leder ideella krafter och etablera ökat samarbete med andra aktörer i samhället.

Vi vill att du:

• Är diakonvigd i Svenska kyrkan.
  • Har lätt för att skapa och utveckla relationer, sätta sunda gränser och arbeta mot uppsatta mål.
  • Är ansvarsfull, strukturerad och har god samarbetsförmåga.
  • Är nytänkande och håller diakonins profession högt i möte med kollegor, ledning och samarbetande aktörer.
  • Har du körkort och tillgång till bil är det ett plus.

Varaktighet/arbetstid: Heltid/Tillsvidare
Lön: Månadslön
Ansökningstid: Löpande
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsgivare: Torslanda-Björlanda församling

Kyrkoherde Ewa Selin, 031-731 90 05
Facklig KyrkA, Ib Pihlblad, 0703-06 66 44

Välkommen med din ansökan

Ansökan skickas:
via e-post
torslanda-bjorlanda.forsamling@svenskakyrkan.se (Ämnesrubrik: Ansökan Diakon)

via post
Torslanda Torg 10
42332 Torslanda

Information om hur vi hanterar personuppgifter i samband med rekrytering.

Tjänsten kräver utdrag ur belastningsregistret, då kontakt med barn förekommer.