Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Allhelgonahelgen

Amhults kyrka, Björlanda kyrka och Torslanda kyrka är öppna för ljuständning, stillhet och reflektion. På lördagen är det mässa i Björlanda kyrka och på söndagen är det mässa i Amhults kyrka och i Torslanda kyrka.

Gud vi tänder ljus. När sorgen värker och tonerna har tystnat räcker inte orden till.

Öppna kyrkor

Fredag 30 oktober
16-19 Björlanda kyrka och Torslanda kyrka håller öppet
för ljuständning, stillhet och reflektion.

Lördag 31 Oktober, Alla helgons dag - Helgonen
14-19 Öppen kyrka, Torslanda kyrka
Öppen kyrka under Allhelgonahelgen för ljuständning, stillhet och reflektion. Namnen på de som dött under året finns skrivna på en tavla.

Söndag 1 november, Alla själars dag - Vårt evighetshopp
13-16 Öppen kyrka, Björlanda kyrka

14-15.30 Öppen kyrka, Amhults kyrka
För ljuständning, stillhet och reflektion.

Lördag 31 Oktober, Alla helgons dag - Helgonen
11.00 Mässa, Björlanda kyrka
Präst: PG Hanner. Musiker: Friedemann Prager.

Söndag 1 november, Alla själars dag - Vårt evighetshopp
11.00 Mässa, Torslanda kyrka
Präst: Roger Andersson. Musiker: Friedemann Prager.
16.00 Livsnära mässa, Amhults kyrka
Mässan sänds också på Facebook.
Präst: Roger Andersson. Musiker: Kajsa Davidsson.

Om du undrar varför vi inte har några minnesgudstjänster under Allhelgonahelgen så beror det på den rådande coronapandemin. Istället ökar vi möjligheten för dig och andra anhöriga att komma till Torslanda kyrka och Björlanda kyrka genom att förlänga öppettiderna under dessa dagar.

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som har lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla.
Läs mer om allhelgona

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig. Klicka för att komma till Första hjälpen vid sorg

Du kan även kontakta församlingens samtalsmottagning 031-731 91 00