Allhelgonahelgen

Björlanda kyrka och Torslanda kyrka är öppna för stillhet, ljuständning och gudstjänst. Fredag till söndag kl 10-18. Under allhelgonahelgen är det också Livsnära mässa i Amhults kyrka och minnesgudstjänster i Björlanda kyrka och Torslanda kyrka.

Gud vi tänder ljus. När sorgen värker och tonerna har tystnat räcker inte orden till.

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som har lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla.
Läs mer om allhelgona.

Öppna kyrkor

Björlanda kyrka och Torslanda kyrka är öppna för stillhet, ljuständning, bön och gudstjänst Fredag 1 november till söndag 3 november, kl 10-18.
Kom in och tänd ett ljus för någon du saknar, sitt ner en stund och andas, minns dina kära och vänner som lämnat detta livet.

Lördag 2 NOV, Alla helgons dag - Helgonen
11.00 Mässa, Torslanda kyrka
Präst: Roger Andersson. Musiker: Carl Markman.

15.00 Minnesgudstjänst, Björlanda kyrka
Musik, textläsning och ljuständning.
Präster: Roger Andersson och Ingvild Fallegård.
Diakon: Maria Brandin. Musiker: Janet Ertsborn.

Söndag 3 Nov, Alla själars dag - Vårt evighetshopp
11.00 Mässa, Björlanda kyrka
Präst: Anders Wendel. Musiker: Carl Markman.

15.00 Minnesgudstjänst, Torslanda kyrka
Musik, textläsning och ljuständning.
Präster: Roger Andersson och Ingvild Fallegård.
Diakon: Maria Brandin. Musiker: Janet Ertsborn.

16.00 Livsnära Mässa, Amhults kyrka
Präst: Anders Wendel. Musiker: Kajsa Davidsson.

Under minnesgudstjänsterna läser vi upp namnen och tänder ljus för dem som dött och vi får lyssna på texter och musik. Torslanda kyrkokör sjunger på gudstjänsterna.

Ofta finns det fler anhöriga eller vänner som gärna vill vara med vid minnesgudstjänsterna. Därför ber vi dig att berätta om dessa minnesgudstjänster och hälsa dem varmt välkomna.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig. Klicka för att komma till Första hjälpen vid sorg

Du kan även kontakta församlingens samtalsmottagning 031-731 91 00