Meny

En blick, en nick och ett leende

Information om Covid-19/coronavirus

Med anledning av Coronaviruset/Covid-19 uppmuntrar vi i Torshälla församling till att hälsa på varandra med en blick, en nick och ett leende. Vi är försiktiga med handslag och kramar framöver.

Kyrkans hus och begravningsexpeditionen har begränsat öppethållande under våren 2020. Det betyder att all verksamhet i huset ställs in under den här perioden. Kyrkan är öppen, efter Regeringsbeslut 27 mars 2020 får dock max 50 personer vistas i kyrkan vid ett och samma tillfälle. I St Olofs Kapell får max 20 personer vistas vid samma tillfälle, för att undvika trängsel.

Vårt mål är att hålla kyrkan öppen för andakt och gudstjänster, men minimera risken för smittspridning. För att säkerställa detta har vi några riktlinjer som arbetslaget och besökare följer:

  • Tillhör du en riskgrupp (70+ m fl), är sjuk eller har förkylningssymtom, så deltar du i bön hemifrån.

  • Vi är noga med handhygien.

  • Vi hostar och nyser i armvecket, samt undviker att röra vid ansiktet.

  • Vi håller avstånd till varandra. Vi sätter oss glest i bänkarna. 

  • Vi fridshälsar med en blick, en nick och ett leende.

  • Vid högmässans nattvard delar vi endast ut brödet. Det finns även möjlighet för den som vill att efter avslutad mässa genomföra en enskil nattvard. Prata då med prästen som finns tillgänglig en stund efter avslutad mässa.

Behöver eller vill du ha någon att prata med är du välkommen att kontakta oss per telefon och e-post. Du hittar våra kontaktuppgifter här. Expeditionen tar emot telefonsamtal vardagar kl. 10-12. Övrig arbetstid svarar expeditionen vid möjlighet. 

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att uppdatera våra riktlinjer allt eftersom situationen utvecklas.