Drop-in-vigsel

Välkommen till drop-in-vigslar i Marstrands kyrka på nationaldagen, 6 juni, mellan klockan 12-16. Glöm inte att beställa och ta med en giltig hindersprövning!

Efter att ha provat konceptet och slipat på rutinerna är vi nu redo att återigen bjuda in till drop-in-vigslar i Marstrands kyrka. Under rådande Corona-pandemi är vi många som räds att samlas i sammanhang tillsammans med många och restriktionerna gör att det kanske inte är möjligt att samla hela släkten och alla vännerna. Just detta är ett av huvudskälen till att vi tror att drop-in-vigslarna kan vara ett vinnande koncept. Vi tror att det finns flera par som skulle vilja gifta sig och bekräfta sin kärlek inför Gud utan föranmälan eller storslagna förberedelser och i en lite enklare form. Även om vissa älskar att planera och bjuda frikostigt på storslagna middagar är det kanske inte möjligt just nu. Att vigas i kyrkan är i sig inget kostsamt men alla har inte möjlighet eller lust att satsa på det storslagna. Så länge en av parterna är medlem i Svenska kyrkan är vigseln gratis och det är bara att boka en tid när helst det passar men drop-in-vigseln är lite mer spontan än så. Vi kan erbjuda vigsel i en enkel form och som i en framtid kan kompletteras med en storslagen fest eller varför inte en välsignelseakt i kyrkan med hela släkten och alla vännerna samlade när Corona-pandemin har lagt sig.

För de som vill vigas vid en drop-in-vigsel på nationaldagen är det bara att komma till kyrkan och ta ett könummer. När det blir er tur möter ni prästen och musikern för ett kort samtal om vigseln och äktenskapet. Ni får också välja ett musikstycke och en psalm från en lista, dessa kommer sedan att ingå i vigselgudstjänsten. Därefter väntas föregående vigsel in och det er tur att vigas. Tänk på att ni som vill ta med gäster inte kan ta med så många (maximalt 20 personer) då restriktionerna gör att vi inte kan vara fler än 50 i kyrkan samtidigt.

Allt ni behöver förbereda och ta med er är en giltig hindersprövning som ni beställer från Skatteverket och giltiga legitimationer.

Kyrkan är smyckad till fest och vi bjuder på ett glas alkoholfrittbubbel efter vigseln.

Expeditionen är öppen för besök och telefonsamtal måndag, onsdag och fredag klockan 9.00-12.00. E-post besvaras även utanför öppettiderna.

E-post: torsby.pastorat@svenskakyrkan.se