Foto: Olle Philipsson

Komminister sökes till Torsby pastorat, Göteborgs stift

Tjänsten är heltid, tillsvidare.

Strax norr om Göteborg och väster om Kungälv, i Kungälvs kommun, ligger Torsby pastorat. Här finns fyra församlingar med varsin kyrka; Harestad, Lycke, Marstrand och Torsby.

I Torsby pastorat arbetar vi för en kyrka som är öppen mot bygden och människorna. Vår vision som återfinns i vår församlingsinstruktion lyder: ”Vi firar angelägna gudstjänster och sprider glädjens budskap om hopp, evighet och förlåtelse. Församlingslivet blir intressant när vi lever i relation till varandra, upplever gemenskap och känner oss delaktiga.”

Vi söker dig som:

• Är prästvigd i Svenska kyrkan.
  • Kan och vill arbeta med människor i alla åldrar.
  • Kan översätta bibelns budskap till vår tids språk, som kan ”predika så man förstår”.
  • Är lyhörd för olika traditioner och kan lyssna in till dem samt förena dem med det nya.
  • Är en lagspelare som vill arbeta i gemenskap med ett kompetent och välfungerande arbetslag.
  • Har förmåga att möta människor där de befinner sig och kan bjuda in och knyta kontakter, exempelvis med föräldrar i barn- och ungdomsverksamheten.
  • Ser värdet i att kyrkan talar på många olika sätt där musik, konst och litteratur som språk är viktigt och prioriterat.
  • Står helt och fullt bakom alla människors lika värde.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är på 100 % och tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsteställe är Kanslihuset vid Torsby kyrka men du rör dig över hela pastoratet och behöver därför ha körkort och tillgång till bil.

Vid anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att efterfrågas.

Ansökan och kontakt

Kontakta kyrkoherde Anders Radix för vidare frågor, 0303-20 68 48.

Facklig företrädare för KyrkA är Ib Pihlblad, ib.pihlblad@kyrka.se, 070-306 66 44

Välkommen med din ansökan inklusive personligt brev och CV som du skickar till torsby.pastorat@svenskakyrkan.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Barnkonsekvens analys

För att fullgöra vårt uppdrag också bland barn och unga behöver Torsby pastorat ytterliggare en präst. Vi vill att vår nya komminister kan och vill arbeta med bland barn och unga. Barnets perspektiv var arbetsgruppens utgångspunkt.