Drop-in vigsel

Lördagen den 29 juni klockan 11-16. Kanske är planeringen det stora hindret för att bröllopet ska bli av? Kanske vill ni vara spontana och slippa all förberedelse? Vi erbjuder er att vigas i Marstrands kyrka, utan alla krav på förberedelser. Det enda ni behöver ta med är en giltig hindersprövning och giltiga legitimationer.

Vad är det?

Att gifta sig och bekräfta sin kärlek inför Gud och inför släkt och vänner är ofta ett stort steg i livet och en stor högtid. Inte sällan är också bröllopsdagen den mest påkostade och mest välplanerade dagen i livet. Men så behöver det inte vara. Vissa älskar att planera och bjuda frikostigt på storslagna middagar men alla tycker inte att man vill eller kan det. Att vigas i kyrkan är i sig inget kostsamt. Så länge en av parterna är medlem i Svenska kyrkan är vigseln gratis och det är bara att boka en tid när helst det passar. Sedan kan man själv bestämma om det ska vara litet och intimt eller storslaget och pampigt. Ibland är det ändå inte självklart och enkelt att vilja eller kunna planera. För de som är lite mer spontant lagda har drop-in vigslar blivit allt mer populära.

Hur går det till?

Vid en drop-in vigsel kommer ni till kyrkan och tar ett könummer. När det blir er tur möter ni prästen och musikern för ett kort samtal om vigseln och äktenskapet. Ni får också välja ett musikstycke och en psalm från en lista, dessa kommer sedan att ingå i vigselgudstjänsten. Därefter väntas föregående vigsel in och det er tur att vigas. Efter vigseln bjuds de som vill på alkoholfritt bubbel och snacks i eller utanför kyrkan. Det enda som man måste förbereda är att ha med en giltig hindersprövning från Skatteverket och giltig legitimation.

När händer det?

För första gången erbjuder nu Torsby pastorat drop-in vigslar i Marstrands kyrka lördagen den 29 juni mellan klockan 11-16. Prästerna Karin Ulfheden och Anders Radix står redo att möta vigselparen tillsammans med ett team av musiker, vaktmästare och administratörer. Alla vi som arbetar med detta hoppas och tror att många av dem i vår omgivning som inte kommit till skott kan få lov att göra det denna dag så kom i god tid ifall kön blir lång. Tänk också på att det kan vara lite knöligt med parkering på Koön mitt i sommaren, kyrkan har ingen egen parkering att erbjuda.

Expeditionen

Öppet måndag, onsdag och fredag klockan 9.00-12.00