Torsås pastorat

Torsås pastorat Besöksadress: Allfargatan 11A, 38530 Torsås Telefon: +46(486)10007 E-post till Torsås pastorat

Vi söker en präst och en kantor till Torsås Pastorat

Torsås pastorat består av Torsås, Gullabo och Söderåkra församlingar. Våra församlingar ligger i Torsås kommun mittemellan Kalmar och Karlskrona.

För båda tjänsterna gäller:

Körkort och tillgång till egen bil. Tillsvidare och heltid. Tillträde februari 2018 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 17 december 2017.

Uppgifter om tjänsterna lämnas av kyrkoherde Mattias Östborg Mattias Östborg, 0486–452 03.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Torsås pastorat.

Fackliga kontaktpersoner:

Olle Heverius, Lärarförbundet/KMR 076-856 91 46.

Johanna Broselid KyrkA 0480 – 42 14 51.

Om tjänsterna

Vi aktiva församlingar med engagerade medarbetare och församlingsbor. Vi söker en präst och en kantor som tycker om att arbeta med gudstjänster. Hos oss får man arbeta med det mesta inom en församling. Vi är ett gott team tillsammans, och vi värnar om att ha ett bra arbetsklimat. Vi vill att det ska vara både roligt och utvecklande att arbeta här. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi önskar att du har god samarbetsförmåga och att du trivs i mötet med människor.

Komminister

I tjänsten ingår:

• att leda och tillsammans med församlingarna utveckla gudstjänstlivet
  • kyrkliga handlingar
  • att vara en del av ledning och utveckling av församlingslivet
  • att arbeta aktivt med vuxnas fördjupning i tron
  • att rekrytera, leda och inspirera ideella medarbetare

Vi söker dig som är vigd präst i Svenska kyrkan.

I tjänsten ingår:

• att arbeta med församlingens gudstjänstliv, körer och kyrkliga handlingar
  • att tillsammans med organist och övriga medarbetare leda och utveckla församlingarnas musikliv
  • att rekrytera, leda och inspirera ideella medarbetare

Vi söker dig som är utbildad kantor.