En präst trycker ner sin tumme i en liten skål med aska.

KYRKOHERDE till Torestorps pastorat

Vi söker nu ny kyrkoherde - kan det vara du?

Torestorps pastorat ligger i Marks kommun och består av tre församlingar, Torestorp, Öxabäck och Älekulla. Detta är en uppskattad natur- och kulturbygd i Tygriket med ett rikt föreningsliv. Totalt bor det ca 2 200 personer i pastoratet och av dessa är drygt 73% kyrkotillhöriga.

Torestorp och Öxabäck har kommunala grundskolor F-6 och i centralorten, Kinna,Skene,Örby, finns högstadier- och gymnasieskola. En skola med kristen profil, Leteboskolan F-9, finns i närområdet.

Vi har förmånen att ha Lärjungagården, en fristående kursgård inom Svenska kyrkan, i vårt pastorat.

Vår nuvarande kyrkoherde slutar och lämnar orten. Är du Torestorps pastorats nye kyrkoherde och vill vara en del av vårt fortsatta arbete?

Vi söker dig som

· är en trygg andlig ledare och är väl förankrad i tron på Gud

· verkar för ett rikt och varierat gudstjänstliv

· vill förvalta vårt arv, är modig att förnya och vill var lokalt förankrad i vår bygd