Inlevelsebön

Alla dagdrömmer. Vi fantiserar om att vara hjälten i en film, stjärnan på scen eller mirakelläkaren. När dagdrömmen är över, vad återstår? Inlevelsebön, med hjälp av berättelserna om Jesus, är en form av vägledd dagdröm, med en god smak som dröjer sig kvar. Den får oss att mogna som människa.

Ignatius av Loyola (1491-1556) menar att alla kan hitta en väg till Gud. Men man behöver hjälp på vägen annars blir man förvirrad och gudsmötet blir också förvirrat.

I tystnad mediterar vi i ignatiansk anda över ett bibelord: Av ledaren får du hjälp att göra dig en bild av texten, hjälp att kliva in i berättelsen med alla sinnen och låta den utveckla sig utan att styra. Syftet är att fördjupa erfarenheten av Guds närvaro i ditt eget liv samtidigt som självkännedomen fördjupas. Detta kan vara mödosamt, men aldrig förgäves. Efter meditationen delar vi med oss, i respekt, av den egna upplevelsen och får vägledning.

Inlevelsebön kallas också för bibelmeditation och är i Tomelilla en gruppverksamhet, men enskild vägledning erbjuds också.