Messy Church - kreativ & kul kyrka

En kreativ eftermiddag för alla åldrar, med skapande, lek, sång och andakt, samt tid att dela söndagsmiddagen tillsammans.

Messy Church

En kreativ och kul stund med skapande, sång, tävlingar och mycket annat. Efter andakten i kyrkan äter vi middag tillsammans – och den bjuder vi på. Ta med familjen, vänner, grannen och kom!
En söndag i månaden kl 16–18.30 i Varlakyrkan

Våren 2020

• 19 januari: Berättelsen om hur allting började

• 1 mars: Adam & Eva

• 29 mars: Kungars kung

• 26 april: Mose och den brinnande busken

• 24 maj: Hjälparen kommer

När du kommer hälsas du välkommen och får en egen namnskylt. Efter lite mingel presenteras dagens tema. På kyrktorget har några aktivitetstationer gjorts i ordning, med pyssel som alla på något sätt har med temat att göra. Ibland är det ett större gemensamt projekt, som vi all hjälps åt med.

Under aktivitetstimmen får vi alla gå runt och göra så många pyssel vi vill.

Sedan går vi in i kyrkan och har en kortare stund med sång, drama, bön och tankar kring dagens tema.

Slutligen samlas vi kring matbordet, där vi bjuds både huvudrätt och efterrätt, och vi får tid att prata med varandra och ha det gott. Klockan 18.30 får vi skiljas; mätta och nöjda, och förhoppningsvis med något att fundera kring inför veckan som kommer.

Detta är Messy Church

Messy Church är ett begrepp och en form av gudstjänst som är hämtad från den Anglikanska kyrkan i England. Det är en enklare form av gudstjänst för barn och vuxna som innehåller både kreativitet, gemenskap och reflektion för alla åldrar tillsammans.

Vill du veta mer om Messy Church kan du länka dig vidare till deras sida: http://www.messychurch.org.uk/

Elin Simpson

Svenska kyrkan Tölö-Älvsåker