Foto: Toarps församling

Jobba med oss! Toarps församling söker ny medarbetare.

Kyrkomusiker 100%

Sista ansökningsdatum är 30 april.
Tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan med beskrivning av dig själv, CV och referenser till:
Toarps församling
Toarp Prästgården 1
516 90 Dalsjöfors

eller till toarp.forsamling@svenskakyrkan.se

Hämta pdf

Toarps församling omfattar samhällena Dalsjöfors, Gånghester, Målsryd, Rångedala och Äspered med sammanlagt fem kyrkor. Huvudorten är Dalsjöfors, som ligger ca 15 km öster om Borås. Vi har cirka 6100 kyrkotillhöriga och församlingen har drygt 25 anställda. Från 1 januari 2022 ingår även Dannike och Ljushult i Toarps församling.

En av våra kyrkomusiker ska gå i pension till sommaren och vi söker nu hennes efterträdare. Toarps församling är inne i en spännande utvecklingsfas med en utökning av församlingens geografiska yta från 1 januari 2022. Dannike och Ljushult, idag tillhörande Kinds pastorat, blir då en del av Toarps församling. Detta innebär två ytterligare kyrkor samt ett församlingshem att fira gudstjänst och stimulera till församlingsväxt i. Församlingen gör också en satsning på att hyra en centralt belägen lokal i Dalsjöfors centrum, med syfte att skapa en bred verksamhet och kontaktyta ut mot det omgivande samhället. I detta arbete är musiken och musikernas roll mycket viktig.

Som ny musiker i församlingen kommer du att spela en viktig roll tillsammans med övriga kollegor och medarbetare i det fortsatta utvecklingsarbetet för att stimulera och integrera en växande församling. Detta med ett tydligt fokus inåt mot att hjälpa människor fördjupas i sin tro samt utåt genom att i musik, ord och handling bära evangeliet vidare.

Musikerkollegiet arbetar strategiskt med en körtrappa med syfte att erbjuda körverksamhet riktat mot alla åldrar.

Vi söker dig som finner glädje i att spela och leda sången i våra gudstjänster.
Du är väl förankrad i din tro och har en examen som kyrkomusiker. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda körer i olika åldrar samt är van och tycker om att arbeta i team med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort och tillgång till bil är en nödvändig förutsättning.
I tjänsten ingår även att tillsammans med övriga musiker dela på den församlingsövergripande verksamheten och kyrkliga handlingar.

För mer information om tjänstens innehåll och församlingens profil kontakta:
Susanna Jonstoij, organist, tel: 033-16 96 22
Maggan Allerth, kyrkomusiker, tel: 033-16 96 14
Fredric Svensäter, kyrkoherde, tel: 033-16 96 04
Facklig företrädare: Karin Ekenvi, Lärarförbundet/KMR karin.ekenvi@svenskakyrkan.se