Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Barnprylmarknad

För både ditt och andras barn. Köp-sälj-skänk!

 Allt som hör ihop med barn säljes: barnkläder, leksaker, skor, barnprylar, mammakläder med mera. Tag chansen att göra ett fint fynd under en lördag klockan 9.00-12.00 i Toarps församlingshem, Dalsjöfors (bredvid Gärdhem).  Vi återkommer med aktuella datum. Håll utkik :)
...............................................

Till dig som vill sälja saker på vår Barnprylmarknad 2019

Lördagen den 21 september 2019 kl. 09.00 - 12.00 i Toarps församlingshem, Dalsjöfors.
25% av försäljningssumman går till Toarps Diakonala fond och Operation Smile (se mer information på www.operationsmile.se).

Läs dessa instruktioner!

Du får ett personligt säljnummer:
Detta nummer skriver du på en bit maskering/frystejp (ingen annan tejp och den skall vara ofärgad.)

Så här märker du dina saker:
- Använd frys/maskeringstejp där du skriver i denna ordning!
- Ditt nummer i en ring, plaggets storlek, priset (som skall sluta med 0:- eller 5:-) sätt ett kryss (X) i slutet om du INTE vill ha tillbaka plagget/prylen (då skänker vi det vidare till välgörande ändamål).
Allt för tydlighetens skull för kunder och kassapersonalen. Tack på förhand!

Om du är osäker på hur det ska se ut ser, se ytterligare beskrivning här(öppnas i nytt fönster)

Du får t.ex. bunta ihop flera böcker för 5:- om du vill, men INTE 2:- st.

Ett kryss i slutet på maskeringstejpen markerar att du skänker plagget till välgörande ändamål om det ej blir sålt.

Du får absolut inte nåla fast någonting på kläderna, då det är väldigt lätt hänt att man sticker sig illa. För att underlätta när vi skall bokföra är det bra om texten på tejpen följer exemplet ovan.

Märk dyrare varor ordentligt så att lapparna ej går att byta från en vara till en annan. Vi ansvarar INTE för saker som eventuellt försvinner eller blir skadade. Kläder med fläckar eller hål och trasiga saker kommer att tas bort från borden.

Fredagen den 20 september lämnar du in det du vill sälja i församlingshemmet kl 16.00-18.00.

När du kommer till inlämningen lägger du själv ut kläderna i de utmärkta storlekarna och kategorierna. Har du absolut inte möjlighet att lägga ut grejerna så skall de vara sorterade efter storlekar och kategorier. Allt för att underlätta för alla som gör detta helt ideellt.

Kategorierna och storlekarna som finns är: Kläder i storlek 40-56, 62-68, 74-80, 86-92, 98-104, 110-116, 122-128, 134-140, 148-152, 158-170. Strumpor & Strumpbyxor, Underkläder, Mössor & Vantar, Ytterkläder, Badkläder, Leksaker, Skor efter storlek, Mammakläder, Sport och lek, Vagnar, Babygrejer, Böcker och Filmer, Bilbarnstolar, Vagnar, Cyklar, Inredning.

Observera att större storlekar ofta säljer bättre med tanke på att det oftast inte finns lika mycket.

Lördagen den 21 september kommer du och hämtar ej sålda varor och ev förtjänst (75% av det som du sålt för) kl 14.00-14.30.

Vi har endast 45 nummer att lämna ut. Då vi brukar få in väldigt mycket varor är det bra om du begränsar dig till försäljning av HÖST- VINTERPRYLAR.

Vill du hjälpa till med hela arrangemanget för den goda sakens skull och för att det är så fantastiskt roligt!!!  Säg till när du får ditt nr ;)

Lördag den 24 augusti kl 09.00 släpps säljnumren! (SLUTSÅLT)
Ring Sofia Palmdahl, tel: 0701-40 10 36. OBS! Det är begränsat antal nr!!

Temat är BARNSAKER. Det handlar om barnkläder, leksaker, skor, vagnar, bilstolar – ja, allt man kan behöva till barn eller i väntan på barn.

25% av priset på allt vi säljer går till ett välgörande ändamål, dels till Diakonala fonden i Toarp och dels till Operation Smile (Se mer information på www.operationsmile.se). Hela caféintäkten går också till dessa ändamål. Så du är varmt välkommen till vårt Café som serverar hembakt fikabröd!

För att få information eller ett säljnummer,
kontakta Sofia Palmdahl på telefon, 0701-40 10 36..

 

............................................

Höstens Barnprylmarknad, 29 september 2018

Höstens barnprylmarknad resulterade i en försäljning på ca 60 000 kr och tillsammans med caféintäkterna gav det ett belopp att delas mellan diakonala fonden och Ronald McDonald barnfond på 16749 kr.

Stort tack till alla er som kom och gjorde detta möjligt!

Det som inte blev sålt och på säljarens begäran skulle skänkas vidare, skickades dels till Porten i Borås, dels till ett barnhem i Polen.

 

............................................

 

Vi behöver vara några fler i arbetsgruppen som gör allt på ideellbasis för att det skall fungera.

Några små förmåner har man förstås för sin viktiga och ”smått slitsamma insats”.
Vi behöver också hjälp med bakning till Caféet som är en ren välgörenhetsinsats. Skriv gärna om det bakade innehåller gluten eller laktos. Nötter inte tillåtet i lokalerna!

 

............................................

Barnhemmet i Polen
En del av de skänkta kläderna från barnprylmarknaden hösten 2016 lämnades vidare till ett barnhem i Polen via Tobias Olsson. Tobias har i flera års tid åkt till Polen via jobbet ett par gånger om året och det var vid första resan dit år 2009, som han insåg att folket på landsbygden hade det väldigt svårt. Året därpå hjälpte han en organisation med skolmateral och pengar och då föddes iden om att även fortsättningsvis passa på att fylla bilen med kläder och saker till behövande när han ändå skulle åka dit.

Tobias fick då kontakt med ett barnhem med knappt 50 barn i åldrarna 6 - 18 år. På en av avdelningarna finns en fröken som kan lite engelska, vilket underlättar kommunikationen. Barnhemmet har sen i sin tur kontakt med andra barnhem inom samma organisation (www.domydziecka.org) med barn i yngre åldrar.

Fördelen med att kunna skicka sakerna med Tobias är att vi vet att de kommer ända fram till de som verkligen behöver det utan att något försvinner på vägen. Tack vare denna personliga koppling har vi även möjlighet att få direkt återkoppling på vilken nytta sakerna gör. Vi hoppas nu att Tobias kommer att ha möjlighet att ta med sig en del av våra skänkta saker även efter vårens kommande barnprylmarknad.

Bild: Toarps församling