Vi söker organist till Stenkyrka församling

Stenkyrka församling söker ny organist. Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Du blir en viktig del i arbetslaget på plats och som organist i pastoratet. Ansök senast 5 april!

Svenska kyrkan Tjörn omfattar geografiskt Tjörn med fyra församlingar – Klövedal, Rönnäng, Stenkyrka och Valla. På Tjörn finns ca. 10.800 kyrkotillhöriga (16.100 invånare) och i organisationen arbetar som helhet nästan 50 personer. Du hittar mer information om oss här på hemsidan.

Om tjänsten

I Svenska kyrkan Tjörn finns totalt fem musikertjänster, fyra kantorer och en organist. Den tjänst som vi nu söker är organist med placering i Stenkyrka församling och Skärhamns församlingsgård. I arbetet blir du viktig för att, tillsammans med övriga musiker, bära den musikaliska kvalitén i pastoratet. Svenska kyrkan Tjörn har ett rikt och kvalitativt musikliv med körer, många konserter och musikgudstjänster av varierande slag och engagerade musiker/kollegor.

Du blir också viktig som en kugge i ditt arbetslag i Stenkyrka, musikaliskt med kyrkokör, barnkör och musikmedverkan i olika samlingar samt i samarbete kring verksamheten i stort. Laget består av präst (teamledare), två pedagoger, diakon, vaktmästare och musiker. Samtidigt är du som musiker också tjänstgörande över hela ön avseende gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Du som söker är en person som älskar musik i alla former och musikaliska utmaningar. Du kan tänka dig att spela och delta i många olika verksamheter med både stora utmaningar och mer vardag. Du gillar processinriktat lagarbete och vill ta del i verksamheten som helhet med din särskilda kompetens. Om du spelar flera olika instrument är det positivt.

Viktigt att nämna är att sommartid ökar befolkningen på Tjörn och arbetet blir mer flexibelt och i andra konstellationer, med annan typ av verksamhet. De kyrkliga handlingarna ökar och Svenska kyrkan Tjörn erbjuder ett stort sommarprogram med fler gudstjänster, konserter, aktiviteter etc.

Vi söker dig som:

• är organist (eller under utbildning)
  • är medlem i och delar Svenska kyrkans grundvärderingar
  • tycker om att fira gudstjänst i många olika former, både helg och vardag
  • har en brett musikintresse och vilja att dela det med andra
  • vill bidra i arbetet att utveckla våra gudstjänster och göra kyrkan tillgänglig
  • är nyfiken och vill prova nya vägar att möta människors längtan
  • kan arbeta självständigt, men samtidigt ser dig som del i ett större sammanhang
  • är lösningsfokuserad med en tydlig struktur och god planering i ditt arbete

Körkort och tillgång till bil är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Eventuellt frågor ställs till:

Teamledare Jaana Pollari Lindström
0733-230 506 // jaana.pollari.lindstrom@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Johan Ernstson
0733-230 503 // johan.ernstson@svenskakyrkan.se

Kantor Barbro Wiskari
0733-230 510 // barbro.wiskari@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare: Robert Hallding, Lärarförbundet, 076-862 21 62

Sista ansökningsdag är den 5/4 2020 – intervjuer & provspelning planeras prel. äga rum den 17/4

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och lönespråk till Svenska Kyrkan Tjörn, Hamngatan 17, 471 32 Skärhamn eller mail till: tjorn.pastorat@svenskakyrkan.se.    Märk ansökan med organist till Stenkyrka församling.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster.

Jaana Pollari Lindström

Komminister/arbetsledare, Präst

Mer om Jaana Pollari Lindström

Stenkyrka församling, Teamledare

Barbro Wiskari

Mer om Barbro Wiskari

Valla församling. Teamledare.

Johan Ernstson

Mer om Johan Ernstson

Kyrkoherde Svenska kyrkan Tjörn.