Vi söker organist

Då vår tidigare organist fått annan tjänst söker vi nu hennes efterträdare. Tjänsten är tillsvidare på 100 %.

Svenska kyrkan Tjörn omfattar geografiskt Tjörn med fyra församlingar – Klövedal, Rönnäng, Stenkyrka och Valla. På Tjörn finns ca. 10.900 kyrkotillhöriga (15.800 inv.) och i organisationen arbetar som helhet cirka 50 personer.

I Svenska kyrkan Tjörn arbetar totalt 5 musiker (4 kantorer/1 organist) med varsin församling som basplacering. Den tjänst som vi nu söker är en organist med placering i Stenkyrka församling och Skärhamns församlingsgård. I arbetet bli du viktig för att, tillsammans med övriga musiker, bära den musikaliska kvalitén i pastoratet. Svenska kyrkan Tjörn har ett rikt och kvalitativt musikliv med körer, många konserter och musikgudstjänster av varierande slag och engagerade musiker/kollegor.

Du blir också viktig som en kugge i ”ditt” arbetslaget i Stenkyrka, musikaliskt med kyrkokör, barnkör och musikmedverkan i olika samlingar samt i samarbete kring verksamheten i stort. Laget består av präst (teamledare), två pedagoger, en diakon, vaktmästare och musiker. Samtidigt är du som musiker också tjänstgörande över hela ön avseende gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Du som söker är en person som älskar musik i alla former och musikaliska utmaningar. Du kan tänka dig att spela och delta i många olika verksamheter med olika svårighet, med både stora utmaningar och mer vardag. Du gillar processinriktat lagarbete och vill ta del i verksamheten som helhet med din särskilda kompetens. Om du spelar flera olika instrument så är det positivt.

Viktigt att nämna är att sommartid ökar befolkningen på Tjörn och arbetet blir mer flexibelt och i andra konstellationer, med lite annan typ av verksamhet. De kyrkliga handlingarna ökar och Svenska kyrkan Tjörn erbjuder ett stort sommarprogram med mycket gudstjänster, konserter, aktiviteter etc.

Vi söker dig som:

•  är medlem i och delar Svenska kyrkans grundvärderingar
  • är organist (eller under utbildning)
  • tycker om att fira gudstjänst i många olika former, både helg och vardag
  • har en brett musikintresse och vilja att dela det med andra
  • vill bidra i arbetet att utveckla våra gudstjänster och göra kyrkan tillgänglig
  • är nyfiken och vill prova nya vägar att möta människors längtan
  • kan arbeta mycket självständigt, men samtidigt ser dig som del i ett större sammanhang
  • är lösningsfokuserad med en tydlig struktur och god planering i ditt arbete

Körkort och tillgång till bil är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 3/3 2019

Frågor ställs till:
Teamledare Stenkyrka församling/Jaana Pollari Lindström 0733-230506 jaana.pollari.lindstrom@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Johan Ernstson tel. 0733-230503
johan.ernstson@svenskakyrkan.se

Efter 17/2 på grund av ledighet,  kantor Barbro Wiskari 0733-230510 barbro.wiskari@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare: Robert Hallding, Lärarförbundet, 076-862 21 62

Intervjuer/provspelning hålls preliminärt i Skärhamns församlingsgård/kyrka måndag 11/3 2019.

Välkommen med din ansökan, senast 3/3, innehållande personligt brev, CV och lönespråk till Svenska Kyrkan Tjörn, Hamngatan 17, 471 32 Skärhamn eller mail till: tjorn.pastorat@svenskakyrkan.se

Märk kuvertet/mailet ”Ansökan Organist”.

Jaana Pollari Lindström

Komminister/arbetsledare, Präst

Mer om Jaana Pollari Lindström

Stenkyrka församling, Teamledare

Johan Ernstson

Mer om Johan Ernstson

Kyrkoherde Svenska kyrkan Tjörn.

Barbro Wiskari

Mer om Barbro Wiskari