Kollage med bilder från Klövedals församlings verksamheter och på församlingshem, kyrka och Kyrkans Hus
Foto: Svenska kyrkan Tjörns bildarkiv

Vi söker komminister till Klövedal

Välkommen till Tjörn – en ö i Bohuslän med tydlig närhet till havet och ett rikt kulturliv. Och välkommen till en församling med härliga arbetskamrater och engagerade ideella. Ansök senast 19 februari.

Svenska kyrkan Tjörn omfattar geografiskt Tjörn med fyra församlingar – Stenkyrka, Rönnäng, Valla och Klövedal. På Tjörn finns cirka 10.000 kyrkotillhöriga (16.200 inv.) och i organisationen arbetar som helhet cirka 50 personer. Här finns tydlig samverkan med olika lokala föreningar och organisationer och kommunen, något som vi ser som värdefullt och vill fortsätta utveckla.

Om tjänsten och vad den innehåller

Tjänsten som komminister i Klövedal innebär verksamhet i Klövedals församling samt i Kållekärr/Kyrkans Hus inom Stenkyrka församling. Du kommer att ha ditt arbetrum i Kyrkans Hus. Tjänsten ingår i ett arbetslag bestående av tre pedagoger (varav en teamledare), musiker, diakon och vaktmästeri.

Arbetet omfattar främst konfirmander, barn och ungdom, samtalsgrupper och våra populära temakvällar. Samt självklart gudstjänster och kyrkliga handlingar. I arbetet är vi självklart nyfikna på dina särskilda kompetenser och erfarenheter och vad du kan tillföra oss.

Samarbete över ön

Förutom att vara präst i Klövedals ingår du i bemanningen för hela pastoratet avseende gudstjänster och kyrkliga handlingar. Dessutom behöver du vara öppen för att, särskilt under sommartid under vår ”tredje” termin, arbeta i andra konstellationer och på andra platser i Svenska Kyrkan Tjörn. Vi vill gärna samarbeta över församlingsgränserna på flera olika sätt.

Vi söker dig som:

-        är präst i Svenska kyrkan, gärna med några års erfarenhet
-        är mån om att göra kyrkan tillgänglig och närvarande i människors vardag
-        vill arbeta med gudstjänst- och verksamhetsutveckling
-        är mån att hitta broar mellan vardag/söndag i våra olika verksamheter
-        vill och vågar samverka med andra aktörer i samhället (erfarenhet av det är meriterande)
-        har lätt för att samarbeta med andra och samtidigt kan arbeta självständigt
-        är lösningsfokuserad med en tydlig struktur och god planering i ditt arbete

Dessutom är körkort och tillgång till bil är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Har du frågor kring tjänsten får du gärna kontakta:

Kyrkoherde Johan Ernstson
0733 23 05 03 eller mail: johan.ernstson@svenskakyrkan.se

Teamledare Ulrica Fransson
0733-230 537 eller mail: ulrica.fransson@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare:
Vision: jan.grundstrom@fv.vision.se
KyrkA : ammi.jonsson@kyrka.se

Sista ansökningsdag är den 19/2 2023

Intervjuer sker preliminärt tisdagen den 28/2

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och CV till:

tjorn.pastorat@svenskakyrkan.se  eller

via post Svenska Kyrkan Tjörn, Hamngatan 17, 471 32 Skärhamn eller mail.

Märk mailet/kuvertet ”Komminister Klövedal”

Till dig som jobbar på en rekryteringsfirma, så har vi gjort vårt val av rekryteringsmetod och undanber oss all kontakt i dessa frågor.