Dop
Foto: Louise Hedberg /IKON

Vår tro

Vi tror på Gud fader allsmäktig, himlens och jordens skapare. Vi tror ock på Jesus Kristus (...) och Den Heliga Ande (...).

Trosbekännelsen

Vi tror på Gud Fader allsmäktig,
himmelens och jordens skapare.

Vi tror ock på Jesus Kristus,
hans enfödde Son, vår Herre,
vilken är avlad av den helige Ande,
född av jungfrun Maria,
pinad under Pontius Pilatus,
korsfäst, död och begraven,
nederstigen till dödsriket,
på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,
uppstigen till himmelen,
sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,
därifrån igenkommande till att döma
levande och döda.

Vi tror ock på den helige Ande,
en helig allmännelig kyrka,
de heligas samfund, syndernas förlåtelse,
de dödas uppståndelse och ett evigt liv.

Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Robin hade som vanlig slagit sig ner i soffan hos den gamla kvinnan. Astrid hette hon. De hade kommit nära varandra sedan den dag hon första gången bjöd in honom på kaffe. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

"Bibeln" är inte publicerad

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.

Luther 500 år av reformation

Luther

"Jag ber att man ville tiga med mitt namn och inte kalla sig luthersk utan kristen. Vad är Luther? Inte är läran min! Inte heller är jag korsfäst för någon… Jag är inte och vill inte vara någons mästare. Jag har med församlingen Kristi allmänna lära, han som allena är vår mästare." (Martin Luther)

Sociala medier

Förutom att du träffar personer från Svenska kyrkan Tjörn i kyrkorna och i våra verksamheter finns vi också i sociala medier på webben. Eventuella kommentarer på de olika kanalerna omfattas inte av Svenska kyrkan Tjörns webbsidas utgivningsbevis.

Svenska kyrkan Tjörns vision

Med Kristus som grund ska Svenska kyrkan Tjörn vara en gemenskap som bär och ger livsmod i vardag, helg och högtid.

Du blir medlem i kyrkan genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter ett samtal med ansvarig präst i din församling.

Är du osäker på om du är medlem eller har andra frågor om medlemskapet kontaktar du pastorsexpeditionen så hjälper vi dig. Har du gått ur Svenska kyrkan kan du alltid går med igen. Det är bara att lämna in en anmälan.

SOM MEDLEM I SVENSKA KYRKAN

bidrar du till att hjälpa utsatta människor i din närhet och runt om i världen. Vår församling ger hjälper många människor varje år. Vi skapar möjligheter för människor att träffas och hitta ett sammanhang i livet.

Du kan antingen besöka pastorsexpeditionen för att ansöka om medlemskap eller fylla i formuläret nedan, och då får du en inträdesblankett hemskickad. Det finns också en pdf som du kan skriva ut och skicka in till vår bokningscentral.

Vi kontrollerar att alla uppgifter stämmer och skickar en slutlig bekräftelse om ditt nya medlemskap.

FOLKBOKFÖRD UTANFÖR SVERIGE

Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala. E-post: kyrkostyrelsen@svenskakyrkan.se

Fyll i uppgifterna nedan och skicka in formuläret, så kommer du inom kort att få en inträdesblankett för att bekräfta medlemsskapet.

Med din kyrkoavgift:

• bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgivning och jourhavande präst
  • är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands
  • bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.
  • Du har också rätt till bröllop och begravning i Svenska kyrkan och dess ordning.

Här kan du ladda ner en ansökan och skicka in. Skicka till Svenska kyrkan Tjörn, Pastorsexpeditionen, Hamngatan 17, 471 32 skärhamn.

Ansökan om medlemskap>>