Ung i världsvida kyrkan 2016

Hanna var i Tanzania

Hanna Lavén är del av "Ung i den världsvida kyrkan" och besökte Tanzania 8 september till 30 november 2016.

Armar sträcks upp  mot luften

Tanzania

Tanzanias lutherska kyrka finns med i utbytesprogrammet genom det nordvästra stiftet och Karagwe stift.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Returbesök

I maj 2017 kommer Svenska kyrkan Tjörn att få besök av två ungdomar från Evangelical Lutheran Church of Tanzania. De kommer att bo i en värdfamilj på Tjörn och kommer att besöka och vara med i flera olika verksamheter under sin månad här på ön. Vi återkommer med mer information. Ansvarig är Linda Lindblad.

När Hanna Lavén var i Tanzania hösten 2016 skrev vi några gånger om hennes besök där. Läs våra blogginlägg nedan.

Hanna i Tanzania

Publicerad:

Den 8 september 2016 åkte Hanna Lavén till Tanzania med en grupp ungdomar - som åker till olika kyrkor runt om i världen.

Tillsammans med en av sina reskamrater boddee Hanna i tre olika församlingar under de tre månader som hon var i Tanzania.

Hanna Lavén, 20 år från Tjörn

Hanna Lavén

Åker till: Tanzania

Förväntningar: jag hoppas att under tiden i Tanzania så ska jag lära känna en ny kultur, nya människor och få en ny bild av ett land som jag vet väldigt lite om.

Farhågor: en av mina få farhågor är att jag inte ska klara det varma klimatet. Som rödhårig och blek känns solen som min största fiende.

Tre saker jag tar med mig på resan: solkräm, myggnät och bra reskamrater.

Här kan du läsa blogginläggen som kommer från de utbytesstudenter som besöker Tanzania.

Följ bloggen om Tanzania

Publicerad:

Här kan du läsa bloggen med alla utbytesstudenter. De är i Filipinerna, Brasilien, Costa Ria och Södra afrika.

Ung i den världsvida kyrkan