Sydafrika

Den 29 oktober-6 november besökte kommunikatören Sydafrika för Svenska kyrkans internationella arbetes räkning.

Kommunikatör Carina Etander Rimborg, var en av de femton personer som fick följa med till Sydafrika för att på plats se en del av de projekt som Svenska kyrkan stödjer genom ACT alliance.

Under åtta intensiva dagar fick gruppen mycket information. Om du vill att jag (eller någon av de andra i gruppen) kommer och pratar om vår resa är du välkommen att höra av dig.

Blogginlägg från Sydafrika

Via länken nedan kan du läsa mer om Svenska kyrkans internationella arbete och allt det arbete som görs på många olika områden.

Här följer en rad korta Youtube-klipp från resan som berättar om olika saker under resan i Sydafrika.

Helena Frankson och Helena Alm Norberg berättar om varför Svenska kyrkans internationella arbete ordnar resor för ombud och samordnare i församlingarna.

Jens Alexandersson, samordnare i Järfälla berättar vad han tänker inför resan.

Ann-Sofie Orrdal om studiebesöket vid en gruva tillsammans med påverkansorganisationen Bench Mark Foundation. En organisastion som startats av kyrkorna i Sydafrika.

När vi var på besöket i Jerusalem, kåkstaden utanför Johannesburg, kom skolbarnen hem med skolbussen. De ställde sig och sjöng för oss och här är en del av deras nationalsång. Den är textad med hela nationalsången på svenska.

Cecilia Öberg, präst i Vikingstad församling, Linköping stift, berättar om resan och upplevelserna hittills på resan.

Kommunikatör Carina Etander Rimborg berättar om sina intryck efter halva resan.

Carina Etander Rimborg berättar om besökt på Philani.

Ingrid Le Roux utmanar alla församlingar som arbetar med asylsökande och flyktingar att starta projekt liknande mentormammor-projektet.

På väg hem från Sydafrika vad tar vi med oss?

Jens Alexandersson berättar om sina intryck.

Anette Arebo och Jonna Strand berättar om sina intryck

Tina  Augustsson