En varmare ö
Foto: Jaana Pollari Lindström

#envarmareö

Nyhet Publicerad

Har du hittat ett paket med stickat innehåll på Tjörn? Det är en del i kampanjen #envarmareö. 28 paket har lagts ut på olika platser. Varsegod säger vi från Svenska kyrkan Tjörn, innehållet är ditt att använda eller ge bort till någon du vet skulle bli glad.

På bänkar och i busskurer. Halsdukar och vantar. Allt är stickat av våra vackra stickare i Skärhamns församlingsgård. De träffas varje vecka för att handarbeta, umgås och dricka kaffe. De kom själva med idén efter att kampanjen pågått tidigare i landet, då under namnet #envarmarestad. Kunde de själva bidra? Så klart! De hade redan ett litet lager, och fyllde snabbt på med nystickat. Nu under rubriken #envarmareö.

Nu är det stickade på väg till sina nya ägare. En gest där vi vill visa på medmänsklighet och värme. Kanske att du stod där i busskuren och frös, kanske hade du glömt vantarna just idag och kunde bli varm igen genom ett par nya som bara fanns där. Ett varmt hjärta sprider dessutom glädje vidare tänker vi. En liten gest kan betyda mycket för någon annan. Något som är lätt att glömma bort, inte minst när det är stressigt och kallt.

Ett 60-tal församlingar runt om i landet bidrog i kampanjen #envarmarestad. Nu vill Svenska kyrkan Tjörn bidra till en varmare ö!