Kerstin Pihl, Msomi Chacha och Acton Lwankomezi utanför Klövedals kyrka.
Foto: Carina Etander Rimborg

Msomi och Acton

Msomi Chacha och Acton Lwankomezi var hos Svenska kyrkan Tjörn från 30 april till sista maj 2017.

Msomi (26 år) och Acton (19 år) kommer från Evangeliska kyrkan i Tanzania och deltar i det utbytesprogram som Svenska kyrkan har med Evangeliska kyrkor i världen.

Msomi och Acton kom till Sverige under våren 2017 och var en period i Jönköping. Under hela maj var de en del av och medverkade i olika verksamheter i Svenska kyrkan Tjörn.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Gruppbild på unga deltagare

Så söker du till utbytesprogrammet

Att delta i utbytesprogrammet kan bli en upplevelse för livet. Du kan ansöka om att vara med om du är mellan 18 och 30 år. Välkommen med din ansökan.

"Kyrkan är så mycket mer än hemförsamlingen" är inte publicerad