Msomi och Acton

Msomi Chacha och Acton Lwankomezi är hos Svenska kyrkan Tjörn från 30 april till sista maj.

Msomi (26 år) och Acton (19 år) kommer från Evangeliska kyrkan i Tanzania och deltar i det utbytesprogram som Svenska kyrkan har med Evangeliska kyrkor i världen.

Msomi och Acton kom till Sverige tidigare i vår och har varit en period i Jönköping. Under hela maj kommer de att vara en del av och medverkar i olika verksamheter i Svenska kyrkan Tjörn.

Program

Ett program har satts ihop för att Msomi och Acton ska få se så många delar av Svenska kyrkan Tjörn som möjligt. Här kommer några få hållpunkter. Huvudansvarig är Linda Lindblad. Vill du komma i kontakt med Msomi och Acton eller att de ska besöka er verksamhet så kontakta Linda Lindblad.

• 28-29 april Hanna Lavén tar med Msomi och Acton till Svenska Kyrkans Ungas årsmöte i Halmstad.
  • 30 april Msomi och Acton hälsas välkomna i gudstjänsten kl 11:00 i Klövedals kyrka.
  • 1 maj Besöker Göteborg
  • 11 maj Klövedals kyrka och församlingshem kl 19:00. Berättar om Tanzania och Evangeliska kyrkan. Mat, musik och möten.
  • 13 maj - är med internationella gruppen på Bräcke hembygdsgård i samband med ko-släppet.
  • 16 maj Besöker amen-samtalalet i Akvarell-museeet.
  • 17 maj berättar om Tanzania vid gemenskapsträffen i Klövedals äldreboende.
  • 25 maj Besöker Göteborg och Liseberg
  • 31 maj Lämnar Tjörn.

Många fler besök är givetvis inplanerade i olika grupper och gudstjänster varje dag under deras besök.

Linda Lindblad

Direkt: 0733 230 505