Två äldre damer sitter på en sten och tittar ut över en åker.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Livsberättargrupp - startar vårterminen 2023

Vill du dela din berättelse och lyssna på andras? En samtalsgrupp för dig över 60. Träffarna sker i Skärhamns församlingsgård.

En samtalsgrupp om hopp, sammanhang och mening

Är du över 60 år och vill vara med i en samtalsgrupp där vi delar minnen från våra liv? Hur var det när du var liten och växte upp? Vuxenlivet och åldrande. Glädje och sorg. Besvikelser och stunder av lycka. Hopplöshet men också hopp!

Syftet är att skapa samvaro och trygghet, som kan leda till ökad livslust och självmedvetande. Vad kan vi göra för att ha ett så bra liv som möjligt, resten av våra liv?

Hur går det till?

Gruppen består av 6-8 deltagare. Vi träffas måndagar kl 13.00-15.00 i Skärhamns församlingsgård. Vi träffas under tio veckor. Det är viktigt att man försöker vara med vid alla tillfällen.

Gruppen leds av Gunilla Gustafsson och Maria Eriksson som båda är diakoner och utbildade att leda ”Livsberättargrupper”. Vi följer en metod med specifika teman för varje tillfälle.

Anmälan

Gör en intresseanmälan till Gunilla Gustafsson eller Maria Eriksson. Gruppen planerar att starta i början av 2023, när det finns en full grupp.

Gruppen sker i samarbete med Sensus.