Livbojen - stödgrupper

Om du har en förälder eller annan anhörig som har problem med alkohol, droger eller psykisk ohälsa är du välkommen till Livbojen.

Livbojen är ett samarbete mellan Tjörns kommun och Svenska kyrkan på Tjörn. Vi vänder sig till barn och ungdomar mellan 7 och 20 år. Grupperna träffas en gång i veckan och det kostar ingenting att vara med. Du kan både delta i olika grupper eller prata ensam med någon vuxen. På mötena träffar du andra i din ålder som är i liknande situation. Kontakta någon av de ansvariga om du vill börja i en grupp. Alla som jobbar med Livbojen har tystnadsplikt.

Livbojen kan erbjuda barn och ungdomar:

Gruppverksamhet

För barn 7-12 år och ungdomar 13-20 år som har en förälder som missbrukar alkohol eller droger eller har psykisk ohälsa.

Skilda världar

Gruppverksamhet för barn 7-12 år som har skilda föräldrar. Barnen får dela med sigav tankar och upplevelser i samband med föräldrarnas skilsmässa. Det finns även tid att rita, leka, fika och ha roligt.

Trappansamtal

Enskilda krissamtal för barn och ungdomar 4-20 år som har sett eller upplevt våld i familjen.

Information från kommunen om Livbojen>>

Kontakt:

livbojen@tjorn.se

Livbojen håller till i Familjecentralen, Myggenäs, Almö Läkarhus.

Bodil Kristiansson

Fritidsledare