Svenska kyrkan Tjörn

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Tjörn Besöks- och postadress: Hamngatan 17, 47132 SKÄRHAMN Telefon: +46(304)660055 E-post till Svenska kyrkan Tjörn

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Klädinsamling

Svenska kyrkan på Tjörn har två olika klädinsamlingar. Rumänieninsamlingen i Stenkyrka församling och Tjörnbro Park-insamlingen.

Här kan du lämna in kläder:

Rumänieninsamlingen: Vi tar emot hela och rena kläder, skor, sängkläder, toalettartiklar och leksaker med mera. Du hittar oss i källarvåningen under gymmet på Signuellvägen i Kållekärr.

Vi har öppet måndag kl 15:00-18:00. Så kalendern för vilka datum vi har öppet.

www.svenskakyrkan.se/tjorn/kalender

Tjörnbro-park-insamlingen har för tillfället stängt för inlämning av kläder.

Rumänieninsamlingen

1993 startade Stenkyrka församling sitt biståndsprojekt. 
Genom vår kläd-, sko-, och textilinsamling i Kållekärr hjälper vi till att finansiera verksamhets- och driftskostnaderna för barnhemmet Penilla i staden Iasi i norra Rumänien. 
 
 I skolan finns 2 klassrum med 20 barn i varje klass samt 8 barn i speciallokaler. I Penillas förskola går just nu 80-85 barn. Det finns också 2 klasser med barn i åldrarna 1-3 år. Ca 50 barn har någon form av fuktionshinder; Downs syndrom, autism, ADHD. Penilla Center har just nu 30 anställda, varav 2 läkare.

Penilla Center (rumänsk webbsida>>)

Vi hoppas kunna fortsätta med vår insamling, så att barnhemmet Penilla kan fortsätta ta hand om dessa barn som annars far mycket illa.
 
Vi lämnar också bistånd till Gatljuset, Stadsmissionen i Göteborg.
http://www.stadsmissionen.org/

Tack vare frivilliga insatser vid insamlingen och med ert bidrag till fraktkostnader kan vi fortsätta vårt behjärtansvärda biståndsprojekt.

Christina Edvardsson och hennes frivilliga medarbetare i Stenkyrka församling  

Tjörnbro Park

Sedan i januari 2013 driver Svenska kyrkan på Tjörn tillsammans med Röda korset, Rädda Barnen och Lions en second-handaffär i källaren på Myggenäs församlingsgård. Arbetet där är avsett som hjälp för personer boende på flyktingmottagningen vid Tjörnbro Park.

I samband med att affären är öppen en dag i veckan har vi också skapat en mötesplats där vi kan erbjuda en stunds social samvaro över en kopp kaffe, möjlighet att öva svenska och utrymme för barnen att leka. Människorna som bor på flyktingmottagningen befinner sig i en mycket utsatt situation med hemska upplevelser bakom sig och en oviss framtid, så medmänskligt stöd och någon att prata med är mycket efterfrågat. Vi hjälper också till vid myndighetskontakter, följer med på läkarbesök mm.