Klädinsamling

Svenska kyrkan på Tjörn har klädinsamling, till stöd för Stadsmissionen i Göteborg och barnhemmet Penilla i Rumänien.

Här kan du lämna in kläder:

Rumänieninsamlingen: Vi tar emot hela och rena kläder, skor, sängkläder, toalettartiklar och leksaker med mera. Du hittar oss i källarvåningen under gymmet på Signuellvägen i Kållekärr.

Vi har öppet måndag kl 15:00-18:00. Se kalendern för vilka datum vi har öppet.

www.svenskakyrkan.se/tjorn/kalender

Rumänieninsamlingen

1993 startade Stenkyrka församling sitt biståndsprojekt.
Genom vår kläd-, sko-, och textilinsamling i Kållekärr hjälper vi till att finansiera verksamhets- och driftskostnaderna för barnhemmet Penilla i staden Iasi i norra Rumänien.

I skolan finns 2 klassrum med 20 barn i varje klass samt 8 barn i speciallokaler. I Penillas förskola går just nu 80-85 barn. Det finns också 2 klasser med barn i åldrarna 1-3 år. Ca 50 barn har någon form av fuktionshinder; Downs syndrom, autism, ADHD. Penilla Center har just nu 30 anställda, varav 2 läkare.

Penilla Center (rumänsk webbsida>>)

Vi hoppas kunna fortsätta med vår insamling, så att barnhemmet Penilla kan fortsätta ta hand om dessa barn som annars far mycket illa.

Vi lämnar också bistånd till Gatljuset, Stadsmissionen i Göteborg.

Tack vare frivilliga insatser vid insamlingen och med ert bidrag till fraktkostnader kan vi fortsätta vårt behjärtansvärda biståndsprojekt.

Christina Edvardsson och hennes frivilliga medarbetare i Stenkyrka församling