Svenska kyrkan Tjörns vision

Med Kristus som grund ska Svenska kyrkan Tjörn vara...

- en gemenskap som bär och ger livsmod i vardag, helg och högtid.

- ett sammanhang där människor finner hopp och framtidstro.

- en självklar del av ett modernt samhälle och bidra till att skapa och bibehålla goda strukturer.

Närvaro, Lyssnande, Tydlighet, Öppenhet, Uthållighet.

Johan Ernstson

Du blir medlem i kyrkan genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter ett samtal med ansvarig präst i din församling.

Är du osäker på om du är medlem eller har andra frågor om medlemskapet kontaktar du pastorsexpeditionen så hjälper vi dig. Har du gått ur Svenska kyrkan kan du alltid går med igen. Det är bara att lämna in en anmälan.

SOM MEDLEM I SVENSKA KYRKAN

bidrar du till att hjälpa utsatta människor i din närhet och runt om i världen. Vår församling ger hjälper många människor varje år. Vi skapar möjligheter för människor att träffas och hitta ett sammanhang i livet.

Du kan antingen besöka pastorsexpeditionen för att ansöka om medlemskap eller fylla i formuläret nedan, och då får du en inträdesblankett hemskickad. Det finns också en pdf som du kan skriva ut och skicka in till vår bokningscentral.

Vi kontrollerar att alla uppgifter stämmer och skickar en slutlig bekräftelse om ditt nya medlemskap.

FOLKBOKFÖRD UTANFÖR SVERIGE

Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala. E-post: kyrkostyrelsen@svenskakyrkan.se

Fyll i uppgifterna nedan och skicka in formuläret, så kommer du inom kort att få en inträdesblankett för att bekräfta medlemsskapet.

Med din kyrkoavgift:

• bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgivning och jourhavande präst
  • är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands
  • bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.
  • Du har också rätt till bröllop och begravning i Svenska kyrkan och dess ordning.

Här kan du ladda ner en ansökan och skicka in. Skicka till Svenska kyrkan Tjörn, Pastorsexpeditionen, Hamngatan 17, 471 32 skärhamn.

Ansökan om medlemskap>>

Johan Ernstson