Alla tillsammans Tjörn

Svenska kyrkan Tjörn ingår i det nätverk som tillsammans underlättar för de på Tjörn som idag självisolerar sig under den pågående pandemin. Vi hjälps åt!

Behöver du hjälp:
ring Tjörns kommuns kundtjänst på telefon 0304-60 10 10 (öppet alla dagar i veckan och hela sommaren) eller använd webb Alla tillsammans Tjörn

---------------------------------------------------------

Att bryta smittkedjorna och skydda utsatta grupper är något vi behöver göra tillsammans - därför behöver vi också ta ett gemensamt ansvar i kommun och civilsamhälle för att underlätta för den som tar ansvar för att självisolera sig. Den nya tjänsten är resultatet av en god samverkan mellan Tjörns kommun och civilsamhällets organisationer och utgör ett komplement till kommunens ordinarie och lagstadgade hemomsorgstjänster. Tjänsten kan användas av alla grupper som bor eller vistas på Tjörn.

Nås via webb eller telefon

Tjänsten nås på adressen tjorn.allatillsammans.se och består av ett enkelt
beställningsformulär samt ett verktyg för att hantera och fördela beställningar till
volontärsgrupper. Idén är att det ska vara ”lika enkelt att be om hjälp med ett yttre ärende som att beställa taxi”. För den som inte är van vid att använda nätet går det även att beställa hjälp med ärenden genom att ringa till Tjörns kommuns kundcenter: 0304-60 10 10. Deras öppettider och annan information hittar du här.

Här finns också möjlighet att anmäla sig själv som volontär.

Bakom nätverket och webbtjänsten står i nuläget :
• Svenska Kyrkan Tjörn
• Tjörns Sparbank
• Tjörns Röda Korskrets
• Rädda barnen Tjörn
• Egnahemsfabriken
• Omställning Tjörn
• Agapes vänner
• Frivilliga resursgruppen Tjörn
• Studieförbundet Vuxenskolan
• SPF Tjörnveteranerna

Kontaktperson hos oss Svenska kyrkan Tjörn är våra diakoner. Kontakta i första hand Maria Eriksson och Helena Johannesson.

Maria Eriksson