Timrå församling söker diakon!

Ansök innan 5 december

Välkommen till Timrå församling!

Timrå församling består av många engagerade medlemmar, förtroendevalda och cirka 25 anställda som tillsammans fyller en viktig funktion i samhället. Vi jobbar dagligen med att finnas där för vår församling och vår omgivning lika mycket i tuffa tider som i glädjefyllda tider. I vår församling månas både tradition, förnyelse, att möta varandra i öppenhet och i förståelse.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av tre diakoner, fyra komministrar, tre församlingspedagoger, kyrkomusiker, vaktmästare och självklart stöd från vår administrativa avdelning. Det är av hög vikt för oss att du har en god initiativförmåga och är samarbetsvillig eftersom vi ofta arbetar i mindre arbetsgrupper.

Vad har Timrå att erbjuda?
Timrå har en närhet till allt, havet, köpcentrum och naturen. Inom 5 minuter kan du både befinna dig vid den vackra Fagervikstranden eller på byggvaruhuset i Brista. I S:t Johannesgården som ligger precis bredvid Timrå kyrka har vi våra kontor med närhet till både på- och avfart från E4, vilket gör det möjligt för dig att pendla från Sundsvall och Härnösand utan problem.

Diakontjänst 100 %

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan. Du behöver kunna arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra och beredd på att ta dig an nya utmaningar. I din tjänst hos oss innefattar både att arbeta mot äldre, ideella och med integrering. Vi söker dig som är social och har lätt att knyta kontakt med människor. Ett bra ställa att lära känna en del av vår församling är på vårt Café InBetween. Caféet är vår kyrka mitt i byn och här kommer du spendera några arbetstimmar under verksamheter som Sinnesrogudstjänst, veckoandakter och själavårdsamtal. En arbetsdag kan innehålla allt ifrån 85-årsfirande, sorgegrupp och samarbete med sociala myndigheter.

Arbetsuppgifter:

Arbetar med integration

Ansvara över verksamheter till exempel: Sinnesrogudstjänst & Språkcafé

Äldreboendeandakter

Enskilda samtal

Du tar en aktiv roll i kontakten med församlingsbor

Ansvarig över ideella medarbetare

Möta hjälpsökande

Omfattning

Heltid

Varaktighet

Tillsvidare

Anställningsform

Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Arbetslivserfarenhet

Krav

Körkort och egen bil.

Diakonvigd i Svenska kyrkan

Lön
Fast lön

Lönetyp

Fast månadslön

Snarast eller enligt överenskommelse.

Skicka in ditt CV och personligt brev innan 5/12 till:
timra.forsamling@svenskakyrkan.se

Benämn mejlet med ”Ansökan till diakonitjänst

För mer information om tjänsten kontakta:
Kyrkoherde Stefan Andersson