Meny

Vuxenkonfirmation

Vi vänder oss till dig som inte konfirmerades som tonåring och för dig som vill göra om konfirmationstiden! Att konfirmera betyder att bekräfta. I kyrkan betyder konfirmera att man bekräftar sitt dop. Du som inte är döpt och vill konfirmera dig döps under konfirmationstiden eller vid själva konfirmationsgudstjänsten. 

Varför startar vi en grupp för vuxna? Är inte det där något som man gör när man är 14 år? Det finns egentligen ingen given ålder för konfirmation. Hos oss har traditionen blivit att det är när man är 14-15 år. Tanken är då att man döps som liten men att man sedan går i konfirmationsundervisningen (dopundervisning) och fördjupar sig i trons liv.

Idag väljer många föräldrar att inte döpa sina barn. Då kan man istället fatta ett eget beslut att döpas senare i livet. För andra är det kanske så att man inte känner sig mogen för de stora frågorna i livet när man är 14 år men att intresset väcks när man blivit äldre.  

Vad ska vi göra under konfirmationstiden?


Vi kommer bl a att samtala kring ämnen som Gud, kyrkans historia, bön, våra kyrkliga högtider, de 10 budorden (som kan vara långt mer intressanta än de verkar!), Jesus, gudstjänsten, samt ta oss an Bibeln med hjälp av den moderna bibelforskningen. Du och dina tankar kommer att mötas med respekt. Vi kommer inte att prata om Gud som en gubbe på ett moln, men vi kommer att prata om livet och kärleken som vi alla söker. Om själens hälsa och om en tro som håller att leva och dö på. Konfirmationstiden blir en tid som fokuserar på det inre.  

Ledare: Lena-Britt Zetterqvist, präst och Mikael Bedrup, präst.    
Kostnad: Ingen (betalas av kyrkoavgiften som alla medlemmar i Svenska kyrkan betalat)

Start 3 september kl. 14.00-15.00 
Nathanaelgården, Ringgatan 1 Tierp